A 10 kulcs a teljes szabadságodhoz:

1. Választaná-e ezt egy végtelen lény?
2. Minden csak egy érdekes nézőpont kérdése.
3. Élj 10-másodperces lépésekben (Válassz 10 másodpercenként!)
4. Élj  kérdésben!
5. Nincs forma, nincs struktúra, nincs jelentősége semminek.
6. Nincs bírálat, nincs megkülönböztetés, nincs ítélkezés.
7. Nincs semmi illúzió ( pl: tökéletesség mánia, idealizmus a tudatosság rovására).
8. Nincs verseny.
10. Nincs kizárás.

Mi a tudatosság? Magába foglal mindent és nem zár ki semmit ítélkezéssel. A tudatosság mindennek az alapja, és ez juttat el ahhoz, hogy mást válassz az életedben. Több pénzt, jobb kapcsolatot magaddal és másokkal, egészséget és örömöt. A tudatosság mindennek az alapja. Amikor valami tudatosul, rálátsz az igazságodra, akkor felszabadulsz és választási lehetőséged lesz.

A tudatosságot a fix nézőpontok és ítélkezések korlátozzák. Minden feltett kérdés kinyit a zártságból! Arra buzdítalak, hogy te is kérdezz magadtól, és kérdőjelezd meg azokat a gondolatokat, diagnózisokat, amikkel küzdesz! Ha eljössz hozzám, én is kérdezni fogok tőled sokat! Rengetegen állítják, hogy egy-egy betegség mögött konkrétan meghatározható lelki okok vannak. Nem tagadom, hogy léteznek valószínű összefüggések, de sokkal tágabb az élet, minthogy azt táblázatba lehetne foglalni! Mi van, ha pusztán a diagnózisod tart fogva és betegít meg?

Az általad megtapasztalt érzések, gondolatok, testi érzetek 99%-a nem a tiéd! Kérdezz rá mindenre, ami felbukkan: kihez tartozik? Sokan küzdenek olyan problémákkal, amik soha nem is tartoztak hozzájuk, de mivel érzékelték, azt hitték, hogy az övék. Attól, hogy egy répalevesben úszva nőttél fel, még nem vagy répa! Tartozhatnak érzések emberekhez, entitásokhoz és Földhöz. Ha kérdezel egyre könnyebb leszel és egyre inkább kialakul benned a tudatosság, hogy nem veled van a probléma, hanem csak érzékeled a környezeted problémáit! Más azt hinni, hogy te vagy szomorú, és rádöbbenni, hogy a környezeted szomorúságát érzékeled csak, és neked kutya bajod!

Rengeteg testi fájdalom a Földhöz tartozik. Ha fáj valami kérdezz rá, hogy kihez tartozik és ha a Föld válasz érződik könnyűnek, akkor mondd ezt: “Minden, amivel hozzájárulást adhatok a Földnek, most odaadom! 1-2-3!” Nem kell tudnod, hogy pontosan mi ez, csak a szándék számít! Ezt akár meg is ismételheted 10-20-szor! Sokkal könnyebb lesz a tested, és fájdalmak, rosszullétek is eltűnhetnek!

Minden, ami igaz számodra, könnyű érzés, és ami nem, az nehéz!
Nem mindenkinek ugyanaz az igazsága, de ami számodra személyesen igaz, az könnyű érzés!
Ne agyalj hogy hogyan vannak a dolgok számodra! A teljes lényed sokkal többet tud és észlel, mint az elméd felfogni képes. Egyszerűen kérdezd meg, ha erre megyek, ezt választom, az milyen nekem most, milyen nekem 5 év múlva? Ha arra megyek akkor milyen?
Melyik a könnyebb érzés?
Mit adhat az életedhez, ha eljössz hozzám? Könnyű, vagy nehéz?