Milyen elakadásaid vannak a pénzzel kapcsolatban?
Milyen családi mintákat őrzöl tudatalattid mélyén? Milyen szlogenek, ítéletek hangzottak el a pénzzel kapcsolatban a családban? A gazdagok mind rossz emberek. Akinek sok pénze van, az nem lehet tisztességes ember.
A pénzt csak kemény munkával, küzdelemmel lehet megkeresni.
A pénz nem boldogít.A pénzt azonnal be kell fektetni.
A pénzt gyorsan el kell költeni, amíg van. A pénzt meg kell becsülni, nem szabad elszórni. Mindig kuporgatni kell. Kölcsönökből lehet csak vásárolni. Kölcsönből nem szabad vásárolni. A becsületes emberek szegények. Lelki munkáért nem szabad pénzt kérni. “A pénz … (tetszőlegesen behelyettesíthető).
Kíváncsi vagy milyen pénzkereső típusba tartozol?
Pénz archetípus teszt.
Mi lenne, ha tudatos lennél a pénzről, a pénztípusodról, és egy csodálatos lelki-anyagi-szellemi megismerési utazáson vennél részt?
Deborah L. Price: Pénz – a Mágikus játék című könyve nyolcféle pénztípust sorol fel.
1. Ártatlan
2. Áldozat
3. Harcos
4. Mártír
5. Bolond
6. Alkotó / Művész
7. Zsarnok
8. Varázsló
Teszteléssel megállapítjuk, hogy melyik(ek)be tartozol, milyen berögzült hiedelmeid vannak a pénzzel kapcsolatban, ezeket feloldjuk és tudatossá tesszük. Ahogy tudatosulsz, elmozdulsz egy egészségesebb gondolkodás felé, a pénzvarázslás felvilágosult tapasztalásáig.
Az oldás során először feltárjuk belső akadályozó hitrendszeredet, majd cselekvési tervet állítunk össze a jövőre vonatkozóan.
Nem könnyű szembenéznie az embernek saját pénztípusával, ha az nem a legkedvezőbb, legkellemesebb, legfelvilágosultabb. Nekem sem volt könnyű, én is megjártam a szamárlétrát, az ártatlantól kezdve, de már elmondhatom, hogy néha varázsolni is tudok.
Számomra is izgalmas ez az oldás, ez a játék, én is tanulok, fejlődök minden egyes alkalommal.

Ez az oldás kétségbe vonja a pénzzel kapcsolatos hitrendszered, hidat képez a múlt és a jövő között a jelenen át.
Segít megtalálni életed kulcsát, az igazi énedhez vezető ajtó kulcsát, a kulcsot a forráshoz, és a varázsláshoz.
A pénz egy mágikus eszköz, amit óriási hatalommal ruháztunk fel. Ez irányítja életünket, határozza meg munkánkat, a napi életünk több mint felét. A különböző médiák elhitették velünk, hogy nekünk rengeteg sok felesleges dologra van szükségünk, amiket évente le kell cserélnünk, hogy lépést tartsunk a korral, újabb és újabb kütyüket, tárgyakat, házakat, autókat, telefonokat, gépeket, stb. kell beszereznünk,hogy embernek érezhessük magunkat, összehasonlítva a többi emberrel.

Mitől lett ekkora hatalma a pénznek? Mikor csak egy darab fecni, és csak attól van értéke, hogy mi értéket tulajdonítunk neki. Mi adtunk neki értéket, és mi tettük  hatalmassá, magunk fölé növekvővé.
Ha csak azt kérdezgeted az Univerzumtól, hogy “Miért vagyok ilyen szegény?” Akkor az Univerzum keresni fogja számodra a válaszok tömkelegét, hogy megmutassa neked.
Tanuld meg a bőség tudatot. Ha lecseréled a fejedben futó rossz lemezt egy jobbra, pozitívabbra, idővel a régi lemez lejár és a bevésett barázdák is átíródnak.
A pénz energia. Az energia mindenki rendelkezésére áll, csak be kell engedni.
Mi lenne, ha megtanulnád megengedni magadnak a bőség beáramlását?
Mi lenne, ha a bőség tudata válna önbeteljesítő jóslatoddá, nem a szegénység tudat.
Mi lenne, ha ledöntenéd az összes mítoszt, vagy gyerekkori hiedelmet, ami a jóléthez vezető utadat állja?