A legújabb megfigyelések és tapasztalatok a figyelmet a szervezetben lévő élősködőkre, parazitákra irányították. Az élősködőkből fakadó problémák száma sokkal nagyobb, mint gondolnánk. Nem túl kellemes elképzelni, hogy bennünk ilyen rémségek élnek, amik ha ki lennének nagyítva, horrorfilmbe illő szörnyetegek lennének. Inkább ne is gondoljunk bele.

Mik azok a paraziták?
A paraziták olyan mikroszkopikus élősködők, amik mint a nevük is mutatja, más élőlényekből veszik maguknak a létükhöz nélkülözhetetlen életenergiát, táplálékot, környezetet.

A parazita ógörög szó: para- mellett, szitosz- élelem. Az endoparaziták a szervezet belsejében élnek, az ektoparaziták kívül. A mi testünk belső részei biztosítják számukra a lakást, a táplálékot, a szaporodáshoz szükséges terepet és legfőképp az életenergiát. Megvannak a speciális táplálkozási igényeik, amit a gazdaszervezet megcsapolásából elégítenek ki.

Honnan jönnek belénk ezek a kis szörnyetegek?

Számtalan, észrevehetetlen úton, módon. Mosatlan gyümölccsel, fűszálrágcsálással, háziállatokkal, ha nincs a lakásban a parkokban és a homokozókban is össze lehet szedni. Mint ahogy az állatokat féregteleníteni kell évente legalább egyszer, a gazdáiknak sem árt.
Ha már egyszer megtelepedtek, és jól belénk fészkelték magukat, nehezen vehetők észre és nehezen lehet tőlük megszabadulni. De kellő odafigyeléssel, a tisztasági szertartások betartásával és különböző szerek alkalmazásával azért nem lehetetlen.

Hogyan lehet észrevenni? Milyen tüneteket okoznak?
A paraziták számtalan módon okozhatnak betegséget:
Elnyomják a védekező rendszerünk működését, ami akadályozza a tőlük való megszabadulást.
– A bennünk lévő tápanyagokra pályáznak. Egyes esetekben, pl. a galandféregnél, ha elszaporodnak, valós alultápláltságot okoznak a gazdaszervezetben.
– Okozhatnak fehérje-, energia-alultápláltságot, de mikrotápanyag hiányt is.
– Kiválthatnak allergiás reakciót, hiszen ők is fehérjékből állnak.
– Okoznak fáradtságot, levertséget, enerváltságot.
– Bélműködési zavarokat, pl a Giardia lamblia – ostoros véglény, az egész világon elterjedt, és hasmenést, krónikus fáradtságot, hányingert, anorexiát, puffadást, zsíros székletet okoz.
– Végbél tájéki viszketést, főleg éjszaka, amikor pl. a giliszták lerakják petéiket a végbél körül. Ezeket aztán vakargatjuk, szánkhoz kerül a kezünk, vagy tárgyakon keresztül is visszafertőződünk.
– Vannak fajtáik, melyek az idegrendszerre hatnak, idegességet, dekoncentráltságot okoznak.
– Egyes bélférgek vérszegénységet, vashiányt okoznak.
– Hasmenést vagy székrekedést, hasi fájdalmat, puffadást.
– Fájdalmas ízületeket, ízületi gyulladást,
– Bőrbetegségeket, pattanást, bőrgyulladást, kiütést, ekcémát
– Kóros soványságot okoznak, ha eleszik előlünk a tápanyagokat, vitaminokat. (Sajnos vannak akik direkt fogyásra használják a parazitákat.) Hízást is okozhatnak, ha az értékes tápanyagot megeszik előlünk, mire mi egyre többet-és többet eszünk. Ilyenkor a farkasétvágy, és a csillapíthatatlan étvágy is lehet intő jel.

Hogyan lehet kimutatni?
A paraziták sokszor évtizedekig is tünet produkálása nélkül eléldegélnek a szervezetben.
Labor vizsgálatokkal a nagy többségüket nehéz diagnosztizálni. A rutin székletvizsgálatok sem mindig mutatják ki.
Vérből kimutathatók, de csak drága műszerekkel.
Vérnyomásméréssel étel elfogyasztása előtt és után (egy olasz vizsgálat szerint). A nagymértékű eltérés lefelé vagy felfelé, allergiát jelez.
Testhőmérséklet mérésével – mivel a szervezet a betolakodókkal szemben támadásba lendül, és megemeli a hőmérsékletet. Az alacsony testhőmérséklet az immunrendszer kimerülését jelzi. Az állandó harcban kimerül és legyengül az immunrendszer.
A legyengült szervezet pedig már könnyebben továbbfertőződik.
Nagyobb trauma esetén könnyebben elszaporodnak, mivel gazdaszervezet védekezőképessége a stressz hatására csökken.
Biorezonanciával is kimutathatók.
Székletben észrevehetők a kis fehér peték, vagy hajszálra emlékeztető kis fonalak. De ezek csak a nagyobbak.

Hogyan védekezzünk ellenük?
A tisztasági előírások betartásával, gyakori kézmosással, főleg ha házi kedvenc van a lakásban. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy fertőzöttek vagyunk, de akár csak a gyanú esetén is érdemes az egész családot féregirtózni, ágyneműket 90 fokon kimosni, fertőtleníteni.

Hogyan szabaduljunk meg tőlük?
A Vernox nevű gyógyszert szokták alkalmazni rá, ennek nincsenek olyan durva mellékhatásai, de vényre kapható és nagyon drága.
Méregtelenítsünk! Előtte azonban tanácsos parazitairtó nagytakarítást végezni belül.
Házilag számtalan módszer áll rendelkezésünkre: Fekete dió tinktúra, fokhagyma tinktúra, nagyon hatásosak, egyéb gyógyhatásaik mellett stimulálják az immunrendszert és a szervezet öngyógyító folyamatait. Kipucolják a szervezetből a légszennyezés következtében lerakódott, vagy a helytelen táplálkozás következtében bevitt vegyi anyagokat, még a nehéz fémeket is.

KOVAFÖLD: kovaföldnek negatív töltése van, míg a kórokozóknak, baktériumoknak, vírusoknak, gombáknak, parazitáknak pozitív. Henger alakú részecskéibe így becsalja őket, s ebből a csapdából nem tudnak kijutni. Elpusztulnak és kikerülnek a szervezetből. A férgeket kiszárítja, legyenek akárhol a szervezetben, s eltávolítja azokat!

KINEZIOLÓGIA: Nem mondom, hogy egy kineziológia kezeléstől eltávoznak belőlünk a paraziták.
Azt sem állítom, hogy kimutatom, hogy van, vagy nincs, vagy melyik van, melyik nincs.
Kizárólag energoinformációs, szimbolikus jellegű értelmezésre vagyok képes.
A paraziták szimbolikusan élősködő energiamintákat jelentenek. Nem adnak, csak elvesznek, használnak bennünket. Általában nem vesszük őket észre mindaddig, amíg saját megváltozott viselkedésünk, reakciómintánk nem jelzi az “idegen energia” jelenlétét.

Fontos, hogy melyik szerven jelenik meg.

Ha valakiben a fentebbi leírása a parazitáknak gondolatokat ébresztett valamilyen életterületével kapcsolatban, annak esetleg ajánlott a kineziológia kezelés is.