AZ EREDMÉNYEK
Tutod, hogy mit akarsz? Tényleg? Mit? Mennyire vagy specifikus? Van célterved? Motivációs táblád, ami tele van írva a céljaiddal, amiket el akarsz érni? A jövendő eredményeiddel, amiket a gondolataiddal, érzéseiddel és cselekedeteiddel akarsz megteremteni?
Mindig meg vagyok lepve, amikor megkérdezem az emberektől, hogy mit akarnak az életben, és azt válaszolják, hogy nem tudják. Azt mondják, majd meglátják, mi történik és annak megfelelően fognak dönteni – mintha nem ők lennének, akik a történéseket teremtenék a tudatalatti elméjükkel. A reakciók világa sokkal elterjedtebb, mint a kivételek világa.
Tehát szánj rá pár percet, most azonnal, és egy pár mondatban írd le, amit a következő területeken el akarsz érni:

Párkapcsolat:
Barátságok:
Munka:
Családi élet:
Otthon:
Pénz:
Spiritualitás
10 év múlva:
30 év múlva:

A jelenlegi életed mennyire passzol ehhez?  Vajon miért van meg vagy miért nincs meg minden eredmény, amire vágysz? Meg tudod határozni a pontos okot? Meg tudod határozni a pontos gondolatot mögötte? Meg tudod határozni a különbséget a körülményeid és a vágyott eredményeid között?
Annak értelmében, hogy megkapd amit akarsz, olyan gondolatokat kell gondolnod és hinned bennük, amik ahhoz az eredményhez vezetnek, amire vágysz. A negatív gondolkodás nem vezet hosszú távú pozitív eredményre! Lehet hogy gyors ideiglenes kielégüléssel jár, de nem vezet hosszú távú megelégedettségre vagy a negativitásból való felszabadulásra.
Válassz egy dolgot a listádból, amit írtál, és töltsd ki az alapján a Vonzás Törvénye munkalapot.

VONZÁS TÖRVÉNYE MUNKALAP

Mit akarsz elérni? (válassz egy dolgot munkalaponként).
Miért akarod ezt elérni? Mi az az érzés, amit keresel mögötte?
Mire lennél képes, hogy a tiéd legyen ez az eredmény? Legyél
specifikus!
Mit kellene hinned/ gondolnod, hogy elérd ezt az eredményt?
Amikor hiszed/ gondolod ezt a gondolatot, úgy érzed magad, ahogyan
szeretnéd?
Akár most azonnal is tudnál úgy érezni, ahogy akkor akarsz érezni,
ha már megkaptad, amit akartál?  Miért vagy miért nem?
Van a fejedben valamilyen olyan aktuális gondolat, ami megakadályoz
ebben? Mi az a gondolat?
Mi lenne az az új gondolat, ami segítene megkapni, amit akarsz?
Ha kitöltötted a munkalapot, illeszd be az új gondolatot az alábbi modellbe:

Gondolat:
Érzés:
Cselekedet:
Eredmény:

Miután megtaláltad az új gondolatot, tanulmányozd időnként ezt a modellt. Érezd a gondolat keltette érzéseket, tedd meg az érzések keltette cselekedeteket, és képzeld el az eredményt olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudod.

Ha „ellen-gondolatok” merülnének fel benned, amelyek megpróbálnak ellene beszélni az új gondolatnak, illeszd be őket egy újabb modellbe, és változtasd meg őket annyiszor, ahányszor csak szükséges, hogy egy új, jobb érzéssel járó gondolat/eredmény minta rögzüljön benned.

Most, hogy használtad a modellt, hogy azt vonzd be amit akarsz, mi lesz, ha olyan eredményt kapsz, amit nem akarsz?
Mostanra megtanultad a gyakorlatot, amit ismételgetni fogok. Az ismétlés a tudás anyja – szokták mondani. A cél, hogy megtaláld azt a gondolatot, amelyik a nemkívánatos eredményt eredményezi. Csak el kell kapnod egy ilyen gondolatot, hogy megtörd a mintát. Úgy tudsz eljutni a gondolathoz, hogy felismered azt a tevékenységet, amelyik az eredményhez vezet. Vigyázz, hogy a saját tevékenységedet keresd meg, ne azt, amit mások tesznek. Mások tettei mindig – körülmények.
Aztán vizsgáld meg, hol érzed az érzést és a gondolatot, ami a tetthez vezetett. Töltsd ki a munkalapot.
Ahhoz, hogy megtörjön a minta, meg kell változtatnod a gondolatot.

Találj egy jobb érzést keltő gondolatot, amit még el tudsz hinni magadban. Lehet, hogy kihívást jelent számodra, ha a gondolat első látásra pozitívnak tűnik. A pozitív gondolatok nem szoktak negatív eredményt hozni, tehát ellenőrizd, hogy milyen érzést is kelt az a gondolat benned? Általában amikor akarunk valamit, akkor annak a hiányát érezzük. Előfordulhat, hogy egy pozitívnak hangzó gondolatot is meg kell változtatnod, ha az a hiányérzet érzését kelti benned, egészen addig, amíg egy pozitív érzésű gondolattal tudod társítani.

Úgy tudod ezt ellenőrizni, hogy amikor gondolod a gondolatot, befelé figyelsz a pozitív érzésszint emelkedésére. Ezután megteszed, amit kell, hogy bebizonyítsd magadnak ezt az új gondolatot.
Úgy mutatsz fel bizonyítékot az eredeti hitrendszer ellen, ha új tettekbe kezdesz (nemcsak gondolod a bizonyítékot, mert az nem igazi). Így tulajdonképpen „gyártod” a bizonyítékot a régi rossz minta ellen. Fontos tehát, hogy egy új mintát úgy tudsz rögzíteni, hogy gondolod az új gondolatot, érzed az új érzést és teszed a más, eddigitől eltérő tetteket.

Ha az eredményed úgy hangzik például, hogy: „Szeretnék havi fél millió forintot”, akkor meg kell kérdezned magadtól a következő kérdéseket:
Milyen típusú tettek megtételére lesz szükségem, hogy havi fél millió forint megjelenjen az életemben?
Milyen érzések segítenek ebben a cselekedetben?
Milyen gondolatokat akarok gondolni/elhinni annak érdekében, hogy megteremtsem ezeket az érzéseket?
Gondolat – érzés – cselekedet – eredmény – gondolat – érzés – cselekedet – eredmény – gondolat – érzés – cselekedet – eredmény – gondolat

Példa:
Gondolat: A munkatársaim nem szeretnek, mert fenyegetve érzik tőlem a pozíciójukat, mert jobb képességeim vannak, mint nekik.
Érzés: bizonytalanság
Tett: Csöndben és visszafogottan viselkedem az összejöveteleken.
Eredmény – gondolat: Senki nem foglalkozik azzal, amit én mondanék, mert fenyegető vagyok számukra.
Érzés: Jelentéktelennek érzem magam.
Tett: Nem beszélgetek a munkatársaimmal.
Eredmény – gondolat: Nincsenek barátaim, mert úgy érzem, mindenki kerül, mert fenyegető vagyok.
Érzés: szomorúság
Tett: Nem megyek sehová, otthon ülök, nem barátkozom.
Eredmény: elszigeteltség

Az elszigeteltség az előző három gondolatból táplálkozik: „Nincsenek barátaim”, Senkit nem érdekel, hogy mit akarok mondani”, és „A munkatársaim nem szeretnek”. Ez egy klasszikus hitrendszer. További gondolatokat, tetteket és érzéseket táplál. Amikor megvan a gondolataid mintája, amit állandóan gondolsz, és ismételgetsz, azt hitrendszernek nevezem.
A hitrendszerek gyűjteménye adja ki azt a személyiséget, ami vagy. Ebből áll össze az identitásod, amivel azonosítod magad. A gondolatok gondolatokra épülnek, és bizonyítják egymást.
Amikor egészséges, pozitív hitrendszered van, az nagyon jó neked, mert alapvetően pozitív, jól-létben élsz.
Amikor negatív a hitrendszered, és állandóan negatív eredményekre jutsz az életedben, akkor ki kell bogozni azt a gondolathalmazt, ami ezt okozza, és ki kell cserélni, egy jobb személyiség, jobb hitrendszer reményében.
Emlékezz, amit az előbbiekben említettem, az eredmény és a körülmény különbségére.
Az eredmény: az a valami, amit a gondolkodással teremtettél az életedben. Ebbe beletartozik a vonzás törvénye is, de különbséget teszek a körülmények – amikre nincs közvetlen ráhatásunk – és az eredmények között – amit mi magunk irányítunk.

Itt van néhány példa:
– Nincsenek barátaim (eredmény)
– Egy barátom elköltözik másik városba. (körülmény)
– Olyan munkám van, amit utálok. (eredmény)
– Rosszul megy az üzlet. (körülmény)
– Ellenséges viszonyban élek a fiammal. (eredmény)
– Viselkedészavaros a gyerekem. (körülmény)
Nem kell most nagyon beleélned magad az eredményeid figyelgetésébe és kritizálásába. Sokszor a most teremtett eredmények körülményekké válnak a jövőben, amiket nem tudsz kontrollálni a későbbiekben. De fontos megértened, hogy az eredmények ebben a modellben mindig bizonyítják az eredeti gondolatot, ami ehhez az érzés/tett/eredmény mintához vezetett.

PROBLÉMÁS EREDMÉNY MUNKALAP

Milyen negatív eredmények vannak mostanában az életedben?

Milyen tettek vezetettek ehhez az eredményekhez?
Milyen érzések okozzák ezeket a tetteket?
Milyen gondolatok okozzák ezeket az érzéseket?
Mi az ellentéte ennek a mostani gondolatnak?
Milyen eredményt teremtene az ellenkező gondolat?
Mi az az eredmény, amit szeretnél?
Mi az a gondolat, amit gondolni tudnál és el is hinnél, hogy elérd ezt
az eredményt?
Használd a fenti kérdéseket, hogy kitöltsd a gondolatmintát.

AKARATLAN GONDOLATMINTA:
Körülmények:
Gondolat:
Érzés:
Tett:
Eredmény:
TUDATOS GONDOLATMINTA:
Körülmények:
Új gondolat:
Érzés
Tett:
Eredmény: