Önmagunk ellehetetlenítése, életünk megsemmisítése, és a végtelen lehetőségek kizárása.
A kivetítések, elvárások, elkülönülések, ítélkezések és visszautasítások megbénítják az életed. Ha már kivetítesz valamit valakire, és elvársz tőle valamit, el kell különülnöd önmagadtól. Elutasítást kell keresned. Meg kell ítélned magad és másoknak is megengedned, hogy megítéljenek téged. Hol van itt a választás. Sehol.
Ha bármit kivetítesz, vagy elvársz, megsemmisíti a teremtőképességed. Az emberek nem fogják fel, milyen nagy dolog ez: ez teljesen megsemmisítő.
Kivetítések

“Ha kivetíted, hogy valakinek szerinted mit hogyan kellene csinálnia, és ez nem az amit ő szeretne, lehet neki saját nézőpontja? Esetleg ami nem olyan, mint a tiéd. Tulajdonképpen nem lehet saját nézőpontja, ezért mindig el kell ítélnie önmagát, amiért nem a te kivetítéseidnek, elvárásaidnak, elkülönüléseidnek, ítéleteidnek és elutasításaidnak felel meg.” (Gary Douglas)
Fordítva: a mások által rám vetített kivetítések, elvárások bezárnak egy szerepbe és megbénítanak.
Feltételeznek rólam egy viselkedést, egy hozzáállást, aminek meg kellene felelnem szerintük.
Az mindegy, hogy én nem olyan vagyok, nem az a nézőpontom, nem úgy működöm, vagy már rég továbbléptem. Ez az ő ügyük, az ő beakadásuk, az ő nézőpontjuk. Ezen én változtatni nem tudok.
Ami engem illet, hogy mennyire veszem magamra. Mennyire engedem meg nekik. Mennyire akarok ennek megfelelni. Mennyi bűntudatot, önmagam lebecsülését, leértékelését teszek bele az ügybe (főleg, ha nem tudok megfelelni annak, amit elvárnak tőlem).

Hogyan lehetne ettől megszabadulni? Mennyire tudom felszabadítani magam a mások által rám rótt, bűntudatkeltő játszmák alól?
Mert sokan erre mennek rá. Még legyen bűntudatom is. Ebből merítik az energiát. Rossz voltál, Nem csináltad meg jól a dolgod. Szégyelld magad. Megvonom tőled a szeretetem, figyelmem, akármim.
Mi lenne ha mindezt elengedném mind az idők végezetéig? PP.
Mi lenne, ha megengedném magamnak, hogy a saját egyedi csodálatos életem éljem?
Mi lenne, ha ahelyett, hogy magamat állandóan ellehetetlenítem, megbénítom, teljesen önmagam lehetnék? Mi lenne, ha teremteném az életem, ahelyett hogy mások igényeihez igazítanám?  Mi lenne, ha végtelen lehetőségeket teremtenék, ahelyett, hogy kizárnám őket? Hogyan lenne lehetséges egy teljesen más realitásban élni?

AZ CSAK KIVETÍTÉS, HOGY VALAKI MÁSNAK KELLENE LENNED.
NEM LEHETSZ VALAKI MÁS. CSAK ÖNMAGAD LEHETSZ!