Pharrell Williams elénekli, a Dalai láma könyvet írt róla … de attól függetlenül a boldogság egy nagyon megfoghatatlan valami itt a nyugati világban. Szóval, hogyan lesz valaki Boldog? Itt van 8 tipp Dr. Dain Heertől.

1. Gyere ki a robotpilóta üzemmódból
Megtörtént már veled, hogy A-ból B pontba vezettél anélkül, hogy emlékeztél volna, hogyan is kerültél oda? Máskor is ki vagy kapcsolva az életedből? Ha igen, lehet hogy ideje lenne felébredni, mielőtt 20 év múlva ébredsz föl zavartan, boldogtalanul, csodálkozva, hogy a fenében ragadtál bele abba a munkába, abba a párkapcsolatba, anyagi helyzetbe, amiben vagy.
Kezdd el ellenőrizni magad minden helyzetben: „Ez a helyzet valóban nekem való? A javamat szolgálja? Hol akarok tartani, ha ezt folytatom, 5, 10, 20 év múlva?” Ha önállóbb leszel és tisztába kerülsz a vágyaiddal, több energiád lesz és több erőd az élethez

2. Mozgás!
Ennyire egyszerű! A tudósok nemhiába beszélnek az endorfinokról. Ha kimozdulsz és aktív leszel, még ha ez az utolsó dolog amire vágysz is, biztosan jobban leszel, különösen ha beépíted a mozgást a mindennapi életedbe. Ha sokáig ülő életmódot folytattál, kezdd egy ötperces sétával a ház körül, majd ezt növeld napról napra.

3. Ne ítélkezz!
Észrevetted, hogy amikor nem ítéled meg magad, vagy bárkit magad körül, sokkal boldogabb vagy? Az ítélkezés tényleg gyilkos dolog. Megöli a boldogságot, a teremtést, a növekedést és a kapcsolatokat. Ha sikerül megszabadulnod tőle, hatalmas felszabadultságot érezhetsz. Fejezd be az analizálgatást, és hogy mindent pozitív-negatív, jó-rossz, helyes-helytelen szemüvegen keresztül látsz, ahogy szerinted lenniük-vagy nem lenniük kell a dolgoknak. Ez még fontosabb most a fejlett közösségi média korában. Ne az Internet alapján értékeld az életed, és ne a Facebook barátaid facebookon bemutatott élete alapján. Legyen csak az élet olyan, amilyen, és legyél boldog benne.

4. Add fel a szeretetet
Hogyan is lehetnénk boldogok, ha feladjuk a szeretetet? Hát nem a szeretet mindennek az értelme? Nem mondta el nekünk a Beatles is, hogy csak a szeretet kell nekünk? (All you need is love!) Itt van a csapda: a szeretet minden egyes embernek valami mást jelent. Lehetetlenség meghatározni. Más szóval, soha nem kaphatod meg a szeretetet. Fejezd be a próbálkozást. A hála az, ami valóban megteremti a gondoskodás és elfogadás szintjét, amit a szeretettől akarunk megkapni. A hála varázsereje abban rejlik, hogy nem lehetsz hálás, és ítélkező egyszerre. Ha el akarod pusztítani magadban az ítélkezést, legyél boldog és hálás!

5. Add fel, hogy te vagy a „Mindenproblémamegoldó”
A helyzet a minden problémát meg akarok oldani hozzáállással, hogy problémák kellenek hozzá. Hány problémát hoztál már be már az életedbe, csak azért, hogy te lehess a problémamegoldó? Lehet, hogy fel kéne mondani ezzel a foglalkozással. Legközelebb, ha bele akarsz ugrani a szuperman ruhádban valamilyen helyzetbe, előbb lépj egyet hátra, és csendben kérdezd meg magadtól: „Mi más lehetséges?” Lehet, hogy rájössz, hogy nem is kell itt semmit sem megoldani, csak egy másik nézőpontból nézni a dolgokra.

6. Ne keresd a Válaszokat. Legyél kíváncsi (élj kérdésekben!)
Amikor kíváncsi vagy, az élet egy kaland lesz, és mindig lesz egy pár újra felfedezendő dolog, és feltérképezetlen hely, ami felfedezésre vár. Amikor a helyes válaszokat keresed, feszültséget, aggodalmat, stresszt teremtesz. Például, ha elhatározod, hogy az anyagi helyzeted megoldása egyedül a fizetésemelés lenne, vagy a lottó ötös, vagy esetleg egy örökség, akkor ténylegesen nem adsz lehetőséget a pénznek más úton-módon jönni az életedbe, még ha az orrod előtt lenne sem. De ha kíváncsi lennél rá, hogy honnan is jön a pénz, nyitva tartanád a szemed, a füled, és az elméd, hogy milyen úton-módon jelentkezhet az életedben, olyan helyről, amire előtte nem is gondoltál.

7. Töltsd az időt Boldog Emberekkel
Írj össze 3 boldog embert, akivel szeretsz beszélgetni, és hívd fel őket, amikor egy kis ösztönzésre van szükséged. Keress fel boldog barátokat, és ne a boldogtalanokkal lógj. Ha eddig csak boldogtalan emberekkel vetted magad körül, legyél kreatív. Találj ki új dolgokat, és találkozz új emberekkel.

8. Válaszd a boldogságot
Miért van az, hogy a statisztikák szerint, a harmadik világ emberei, boldogabbak, mint a fehér emberek? Mert a boldogságnak semmi köze ahhoz, hogy mi van körülöttünk, mert az szó szerint egy egyéni döntés kérdése, egyik pillanatról a másikra. Nem a körülményeket kell felelőssé tenni a boldogságszintünkért -, hogy mennyi pénz van a bankunkban, hogy a főnök elégedett-e velünk, hogy a megfelelő autónk van-e -, hanem az igazság az, hogy egyedül mi tudjuk elhatározni, hogy boldogok, vagy boldogtalanok leszünk egy helyzetben. Kezdd el gyakorolni, hogy boldog légy, még ha először csak 10 másodpercre is. Aztán megint 10 másodpercre, és újra választhatod, és megint, annyiszor, amennyiszer csak akarod.

A fordítás http://www.joesdaily.com/advice/how-to-get-happy-and-stay-there-8-tips-from-dr-dain-heer/ alapján készült. ZsM Photo Lucy H. Pearce