Rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre az Access Consciousness eszköztárában. Minél többet használjuk őket tudatosan, annál több könnyed változást és több lehetőséget teremtünk az életünkben.
Az Access fényt visz életünk azon területeire, ahol elhatároztuk, hogy végesek vagyunk és korlátoztuk önmagunkat. Ezeken a területeken soha nem ismertük el, hogy választásaink és végtelen lehetőségeink vannak.
A kérdésekkel elkezdünk mindent felnyitni, ami beleragaszt a korlátozott valóságba és választásokba. Ahogy egyre tudatosabbá válunk, elkezdjük látni, hogy teremtettünk mindent, amivel csak dolgunk van az életben, és megtanulunk nem teremtetté tenni, megsemmisíteni minden hiedelmet és gondolatmintát, ami megakadályoz abban, hogy az életünk működjön.
Mi lenne, ha….
mindig kérdésekben élnél? Például ha semmi se lenne se jó se rossz, milyen választásom lehetne?
Nem kell válaszolni. Csak okos kérdéseket feltenni. Ha kérdezel, bármilyen lehetőséget beengedsz. Ha válaszaid vannak, csak a válaszaid vannak.
A kérdések nem arra valók, hogy megválaszoljuk őket, helyesen, vagy helytelenül. Arra szolgálnak, hogy tudatossá tegyenek arról, hogy több választási lehetőségünk létezik.
Amikor azt mondjuk: „Biztos vagyok benne, hogy minden jól alakul.” – akkor az nem tudatosság. A kérdés úgy hangozna: „Kíváncsi vagyok, hogy mindez hogy alakul?” – ami felhatalmaz arra, hogy tudatos legyél bármilyen választási lehetőségről.

Minél több kérdést teszel fel, annál több választási lehetőséged lesz, és annál tudatosabb leszel a választási lehetőségekről. A választás mindig több tudatosságot ad. A tudatosság nem ad választást.
Mi lenne, ha…
ahelyett, hogy azon gondolkodnál, hogyan kerüld el, hogy valamit elveszíts, tudatába kerülnél a végtelen lehetőségeidnek?
Hányszor ragaszkodtál valamihez, amiről tudtad, hogy nem működik számodra, de féltél elengedni, ragaszkodtál hozzá, mert nem volt más, és azért mégiscsak, a végső eshetőségre számolva, ott volt az, amit megszoktál. Például egy párkapcsolat vagy egy munka.
Az Univerzum végtelen hely, tele végtelen lehetőségekkel. Ahelyett, hogy ragaszkodnál ahhoz, ami nem működik számodra, mi lenne, ha megkérdeznéd: „Mi más lehetséges itt?” vagy „Hogyan lehetne ennél jobb?”
És adjunk az Univerzumnak teret, hogy hozzájárulás legyen számunkra. Engedjük meg.

Forrás: http://www.accessconsciousness.com/tools-for-change.asp   még folyt. köv.
Fordítás ZsM

Ha kérdésekre vágysz, gyűjts magad, vezess naplót, vagy írj egy levelet, gyere el egy bars kezelésre.

ACCESS KÉRDÉSEK
Mi az értéke a sikertelenségnek?
Mi van, ha soha nem voltál sikertelen, csak valamiért választottad a kudarcot, és azt tökéletesen, sikeresen meg is valósítottad? (Ezzel illeszkedsz be. Nem akarsz nagyobbnak tűnni, mint a szüleid, barátaid. Nem is a te célod volt, csak valaki ráderőltette. Azon keresztül értél el valamilyen más célt, hogy ebben buktál. Stb)
Mi van, ha ez nem elítélendő borzalom, hanem csak egy választás? Választanál mást?
Mi lenne, ha a siker/bukás nézőpontjain és ítéletein túllépve teremtenél?
Mit tettél jelentőségtelivé mások véleményében, ítéletében, gondolatában, tanításában, ami távol tart a TUDATOSSÁGODTÓL?
Őrizgetsz valamilyen mély, sötét titkot a lelked mélyén bármely időből, valóságból életből, dimenzióból, ami most nem engedi, hogy boldogulj, nehogy felszínre jöjjön?
Már túl vagyunk mindenen, nincs, amit ne követtél volna el – A legtöbbször nem is követted el, csak beléd lett ültetve És ami a legfőbb: Legtöbbször a csodálatos értékeidről hiszed azt, hogy lakat alatttartandó bűnök és borzalmak.
Mi lenne, ha szabadon engednéd magad?
PP
Milyen energia, tudatosság, és tér-űr lehetek én és a testem, hogy töröljek, és semmissé tegyek minden kivetítést, elvárást, elkülönítést, ítélkezést és ellenállást, amit magammal, az életemmel, másokkal szemben hoztam, és ami nem engedi meg, hogy azonnali változást tudjak teremteni?
Mi történne, ha minden kontrollon, korlátozáson, definíción, elváráson, következtetésen túl tudnék a kapcsolataimra nézni?
Volt-e, hogy rádöbbentél, inkább vágyakozol, mert az neked valamiért jobb, mint a beteljesülés?
Mit döntöttél el a vágyról és mit a beteljesülésről?  PP
A te életedben még soha nem történt CSODA? Szerinted azt ki teremtette?  🙂
Hányszor vesszük be mások, egy megszokás, egy berögzült sztereotípia hülyeségét, és alkalmazkodunk hozzá rögtön?
Vajon mi vezérelhet ilyenkor?
Beindul a “majd én megmentelek, átveszem azt, ami neked nehéz, hogy neked könnyebb legyen” mártír verzió,
vagy: “Nem akarok kilógni a sorból, inkább vagyok a tömegben, csoportban, (családban), csak ne legyek kirekesztett”  minta,
vagy csak egész egyszerűen leengedtem a falaimat, és érzékelem a környezetem rezgéseit, csak elfelejtettem választani? Vagy valami más?
Hányszor ítéljük meg magunkat mások ítéletei alapján, elzárva magunkat tiszta lényünktől?
Tudtad, hogy a legnagyobb bántalmazást saját magunk követjük el magunk ellen, amikor elítéljük magunkat?
Hajlandó lennél az összes korlátozást, ítéletet, elkülönülést, formát, struktúrát, rendszert, stabilitási pontot amit elhittél, ami kétségbe ejtett, amivel bántalmaztad önmagad, és másokat most eltörölni, megsemmisíteni? POD, POC….
Mi más is lehetséges? Hogyan lehet ez másképp, mint ahogy eddig választottam? Hogyan lehet ez még ennél is jobb?”
És mi kell ahhoz, hogy ez valóban valami ismeretlen, új lehetőség legyen?
És minden ami nem ez PP
Mit tettél életbevágóvá a megszokás megszállott birtoklásában, amivel távol tartod magad a kínálkozó lehetőségektől?
“Mi van akkor, ha nem rossz dolog pályákat változtatni, új dolgokat elkezdeni és befejezni olyan gyorsan és annyiszor, ahogy és ahányszor csak szeretnél? Hajlandónak lenni elengedni a dolgokat, ha többé már nem működnek neked.
Még akkor is, ha csak 3 hónapig, 3 hétig, 3 napig vagy csak 3 percig tartottak!”
Mit utasítasz el magadtól, magadból, hogy teret csinálj valaminek, ami nem is te vagy, csak azért, hogy megfelelj valami külső elvárásnak?Hajlandó lennél MINDENT elengedni, ami nem TE vagy, és visszakövetelni minden kis energia-darabkádat, amit elutasítottál, kirekesztettél, megtagadtál valaha, bármely időben, bármely létformában?
Hajlandó lennél 100 %-osan elköteleződni ÖNMAGAD felé, és megengedni másoknak is, hogy azok lehessenek, akik, úgy, ahogy nekik tetszik?
Hajlandó lennél visszakövetelni, és visszafogadni minden részedet, amiről eddig azt hitted, értéktelen, haszontalan, sőt, egyenesen “káros” rád nézve?
Szerinted egy Végtelen Lény választ bármit is, ami káros számára? Akkor te miért tennéd?
Mindent, amit ezek a kérdések felhoztak, hajlandó lennél elengedni, semmissé és nem teremtetté tenni? POD, POC…
“Engedd le a falakat, engedd el a kontrollt, és légy nyitott mindenre.
Az én érdekes nézőpontom szerint mi kellene ahhoz, hogy mindaz a kreatív tevékenység—legyen az bármi!—, amit ma végzek, meg tudna megmutatkozni pénzben is?
Mi lenne, ha ma megmutatkozna pénzben is, hogy mekkora hozzájárulás vagyok a világnak, az embereknek, saját magamnak, azzal, hogy a munkámat végzem?
Tudatosítsd, hogy alkotó lehetőségeidet egyedül a múlt eseményei által beléd kódolt programok korlátozhatják.
Mit hittem el a múltamról, a meghatározottságról, a karmáról, amit ha nem hinnék, akkor könnyebben be tudnám fogadni a lehetőségeimet?
Mit tettem életbevágóvá a múlt mintáiban, ami visszatart attól, hogy invitálás legyek a változásra? Minden, ami nem engedi meg, POD, POC…lehetőségre, ami eléd jön. ÉS VÁLASSZ!!!!
Mi más is lehetséges? Hogyan lehet ez másképp, mint ahogy eddig választottam? Hogyan lehet ez még ennél is jobb?”
Mindenhol, ahol eldöntötted, hogy folyton egyre rosszabb dolgok jönnek, vagy hogy sok nevetésnek sírás a vége, hajlandó lennél ezt mind visszaszívni, elpusztítani és nemteremtetté tenni? pp
Mit használsz pótlékként, hogy az egység illúzióját megéld? Lehet, hogy magadhoz láncolod a gyermekedet, a párodat, a munkádat, a számítógépedet? Lehet, hogy a szexuális egybeforrásban, egyesítésben keresed az Egyet?
Mi ez? Mit tegyek vele? Meg tudom változtatni? Hogyan tudom megváltoztatni? Mi a jó, helyes, értékes abban, hogy veszteségeket teremtek? Mi ebben a jó, amit nem veszek észre? Mire használom ezt? Hogyan lesz ez jobb? Hogyan lesz ez még jobb? Mi egyéb lehetséges? Az utóbbi hármat megállás nélkül
Ki vagy, amikor ellenállásból raksz képzeletbeli falakat magad köré?
Azért teszed, hogy megvédd magadat a külvilág “támadásától”, vagy azért, hogy a világot védd meg magadtól?
Hol tanultad meg, hogy kiutad kell legyen, ahelyett hogy lehetőségeket teremtenél?
A kérdés, amit mindig feltehetsz: „Mi más lehetséges?” Élheted úgy az életed, hogy mindig felteszed ezt a kérdést. Nem számít, mi jelenik meg, játssz a kérdésfeltevéssel: „Mi más lehetséges? Mik a lehetőségek, amiket nem vettem még észre?
“Azt is kérdezheted: „Hogy lehet ez még ennél is jobb?”
Minden az ellenkezője annak, aminek látszik és semmi nem az ellenkezője annak, aminek látszik.
Sosem csináljátok rosszul, sose csüggedjetek, de legyetek éberek arra, hogy jelen vagytok-e az  életetekben vagy éppen csak vegetáltok! Mennyire lehet fél lábbal az életben azt az életet létrehoz
amire sóvárogtok? Lehet, hogy vállalni kellene a felelősséget és itt lenni teljesen? Lehet, hogy ha itt
lennél, mindent megtudnál teremteni, amire vágysz?Választottad már az örömteli életet? Nézz rá,
hogy éppen mit szeretnél, egyél kérdésben arról, hogy mi kéne ahhoz, hogy az megvalósuljon!
Mi a jó velem kapcsolatban,amit nem veszek észre?
Mi más lehetséges számodra amikor kikerülsz ebből az Én nem vagyok jó energia örvényből és belekerülsz az Én jó vagyok állapotba?
Mi van ha a fenomenális élet nem csak egy vágyálom?