A legtöbb ember a múlt felett bánkódva és a jövőtől rettegve éli az életét, aminek következtében képtelen örömet megtapasztalni a jelenben.
Tudatalatti elménk képes megőrizni a múlt traumáit, negatív élményeit, lenyomatait, függetlenül attól, hogy emlékszünk rá, vagy sem. Ezek a lenyomatok, szamszkárák, mint önkorlátozó hiedelmek, befolyásolják cselekedeteinket, és gátolják életünk kiteljesedését. Viszont ahogy Jung is bebizonyította egész munkássága által, tudatalattinkban ott rejlik egy természet adta törekvés a teljesség, a hiánytalanság és az Önvalóra való ébredés felé.
 Az információk különböző szinteken tárolódnak.
A tudat szintjén – a jelenben.
Tudat alatt – amik befolyásolják a jelen cselekedeteinket, de épp most nincsenek a gondolatainkban.
Mély tudatalatti szinten, lenyomatként  – sejt szinten nyomot hagyva a testünkben.

Például ha valamilyen stressz ér minket, azt szőnyeg alá söpörjük, és azt hisszük, azzal már el is van intézve. Pedig az attól még ott van, és működik és kifejti hatását. Ott raktározódik egészen addig, míg valamilyen hasonló helyzetbe nem kerülünk (egy hasonló arc, egy helyszín, egy illat, bármi előhozhatja).
A védikus irodalomban ezeket hívják szamszkáráknak, és a helyet ahol raktározódnak: a csittának, tudattalannak.
Ez a módszer fokozatos, lépésről-lépésre történő belső utazás az emberi tudat (csitta) egyre mélyebb rétegeibe, ahol egyrészt jelen életünk korábbi történései, másrészt pedig az előző életeink eseményei, illetve azok emlékképei raktározódnak úgynevezett „lenyomatok” (szamszkárák) formájában. Ezek a lenyomatok a megfelelő, módszerrel előhozhatók.
Az oldás során az a célunk, hogy felszínre hozzuk, tudatosítsuk, és elengedjük azokat az érzéseket, amik ezzel a stresszel összeforrtak.

Vagyis attól a pillanattól, hogy ez az oldás bekövetkezett, a stressz csupán emlékké válik, és nem fog többé stresszorként fellépni és negatív emlékmintákat felhozni. Ha megváltoztatjuk az érzelmi töltést, az többé nem okoz negatív hatást, hanem semlegessé válik.
Tehát minden a tudatosításon múlik. Ha tudatosítjuk az eseményt, érzelmet, azzal felhozzuk azt a tudatos szintre; és az eddig sötétben és félhomályban lévő eseményt megvilágítunk a tudatosság, az értelem fényével.

Olyan az életünk, mint egy aknamező: ha véletlenül rálépünk egy “aknára”, egy emlékképre, az nagyot robban, és valamilyen eseményt, érzelmi reakciót generál az életünkben. A felfogásbeli változtatással, el tudjuk ereszteni negatív stresszeinket, „hatástalanítani tudjuk” a legtraumatikusabb emlékbombáinkat is, (pl. fájdalmas fizikai és lelki veszteség, erőszak, stb.) legyen az akár bármelyik tudatszintünkben is elraktározva, és életünk bármelyik pillanatában is voltunk annak elszenvedői.

Minden lelki és testi kibillentséget, valamilyen múltbéli élménynek köszönhetünk. Az egészséges testben egészséges lélek lakozik. Ha egészségesek vagyunk, testünkben különböző energiaáramokon (meridiánokon, nádikon, csakrákon) keresztül, akadálytalanul áramlik az életerő, ez esetben a szervezet önvédelmi mechanizmusa képes kivédeni a káros külső behatásokat. Ha azonban trauma éri a lelket, ez az energiaáram valahol elakad, azon a ponton a meridián egyik oldalán energia többlet, a másikon energia hiány alakul ki, aminek köszönhetően azon a ponton a test védtelenné válik, az immunrendszer meggyengül, betegség alakul ki. Kezdetben többnyire lelki problémák (alvászavarok szorongások, félelmek) majd ha további negatív töltést kapnak, tartósan fennállnak, testi szintre emelkednek, fájdalmakat, fizikai elváltozásokat okoznak.
A kineziológus nem kezel közvetlenül betegségeket, testi tüneteket és nem gyógyító! Csupán a betegséget tápláló érzelmi stresszt oldja, segít tudatosítani, bármilyen témával kapcsolatban. Amikor az energiaáramot gátló stressz feloldódik, a test lehetőséget kap arra, hogy önvédelmi mechanizmusa és természet adta képességénél fogva újra meggyógyítsa önmagát.

Az oldást végző kineziológus, előítéletektől és elvárásoktól mentesen, izomtesztelés segítségével feltárja a betegséget generáló stresszforrást.
Ezeket a stresszélményeket egészen a fogantatás pillanatáig visszamenően keressük! Hogy miért nem csak születésünk pillanatáig? Ugyanis a tudat, a környezet hatásának érzékelésére már a fogantatáskor teljesen tökéletes! Bár meglehet, ez nincs összhangban jelenlegi hitrendszerünkkel, felidézhető emlékeinkkel, de a  vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az anyaméhben elszenvedett stresszélmények is ugyanúgy befolyásolják tudatunkat, mint a születésünk utániak.
Ezzel a módszerrel újra visszakapjuk a választás szabadságát. Átformálhatjuk életünket, kezünkbe vehetjük sorsunk irányítását, múltunk emlékei már nem kísértenek tovább. Ily módon megteremtjük a lehetőségét egy boldog, egészséges, kreatív, értelmes, kiteljesedett életnek.

KINEZIOLÓGIA, A TEST KEZELÉSE, A LÉLEK GYÓGYÍTÁSA
Egészségmegőrző, gyógyulást elősegítő energetikai kezelés. Segítő beszélgetés. Stresszoldás. Belső gyógyító energiánk aktiválása. Energia blokkok oldása. Önismeret, készség és képességfejlesztés. Életmód tanácsadás.