Az enzimek az élet szikráját tartalmazzák, azokat az elemeket, amik minden élő sejtnek elengedhetetlenül szükségesek Felmérhetetlen számú és fajta enzim létezik. Minden élőlényben megtalálhatjuk, ezek adják az élőlények sajátosságait, felépítik szerveiket, és működésben tartják azokat Az enzimek nélkül nincs sejtosztódás, növekedés, szaporodás Ők irányítják a kémiai és biológiai folyamatokat, ők azok az irányítók és végrehajtók, akik minden ÉLŐ teremtményben megtalálhatók, és az életerőt biztosítják!
Két fő fajta enzim található az emberben:
endogám enzimek – emésztést elősegítők – a nyál, hasnyál és más mirigyek állítják elő
exogám enzimek – ezeket nem képes a szervezet maga létrehozni, ezeket kívülről kell bevinni, főleg a táplálékkal.

Minden erő szépség, ami egy növény hajtásaiban, gyümölcs csillogó kívánatosságában megvan, azt az enzimek hozzák létre. Minél több enzimet (nyers kosztot) tartalmaz a táplálékunk, annál több fiatal sejt képződik bennünk. Ezek energiát, kitartást, erős immunrendszert eredményeznek A helyes testsúlyért is ezek felelősek. Segítenek megtisztítani a vért és sejtszöveteket a salakanyagoktól, – ezért az ízületi gyulladás, epe-, vesekövek, érelmeszesedés, szívbetegségek és a rák gyógyulását is elősegítik Az idősebb korban több enzimben gazdag táplálékra lenne szükségünk a fiatalos gondolkodás, koncentráció, lendület megőrzése érdekében, hogy megóvjuk magunkat a legyengüléstől, fáradtságtól, betegségtől. 

Miben találhatók az enzimek? Leginkább a nyers koszt tartalmaz enzimeket:  a nyers zöldségek, friss tavaszi zöldek: medvehagyma, tyúkhúr, gyermekláncfű, nyers búzacsíra, búzafű-lé, minden csíráztatott mag, zöld levelek, saláták és a méz. Az algák is rendkívül gazdagok enzimekben: zöld alga, kék alga, valamint a papaya, avokado, ananász, datoya, és a nyers tej.
Az élő táplálék a nyers koszt az egészség és a szépség legfőbb biztosítéka. Segítik a sejtmegújulást, a rugalmas bőrt, akadályozzák a ráncok képződését, a pórusok kitisztulását, a létfontosságú hormonok termelését, a sav-bázis egyensúlyt.
Az egyetlen baj az enzimekkel, hogy 45-48 celsius fok fölött elpusztulnak tehát a főzéssel, pasztörizálással készített ételekben 100 %-ban megsemmisülnek. Csak a nyers koszttal vihetők be, vagy a megfelelő táplálékkiegészítőkkel:
Az enzimhiány miatt a nyomelemek nem tudnak beépülni, hiába maradnak meg a főzés során.
Ha az életmódod miatt kénytelen vagy főtt ételeket enni, legalább az emésztést segítsd kívülről bevitt enzimekkel:
Minden főtt étel fogyasztása előtt vagy után szükséges lenne bevenni ezeket az enzimeket! A termékek tartalmazzák a főbb emésztőenzim-csoportokat: amiláz, proteáz és lipáz és észteráz, peptidáz, nukleáz, elasztáz, kollagenáz, tripszin és a kimotripszin formájában.