Általában arról szokás írni, amiről azt hisszük, hogy tennünk kellene, annak érdekében, hogy biztosan elérjük sikerünket és boldogságunkat az életben. Néha azonban nem azok a dolgok segítenek a sikeressé válásban, amit teszünk, hanem amit elkerülünk. Általában az embereknek erős késztetésük van a cselekvésre, annak érdekében, hogy valamilyen eredményt produkáljanak.
Így mivel majdnem mindig csinálunk valamit, ezek a csinálások felhalmozódnak, és gyakran inkább negatív hatást váltanak ki, mint pozitívat. Azok az emberek, akik mentálisan erősek, sokszor elkerülnek bizonyos dolgokat annak érdekében, hogy a legrövidebb időn belül a legnagyobb eredményt érjék el.
Ezek azok a cselekedetek, amiket minden erőnkből kerüljünk:

1. Múltba révedezés
Mindig a jelenre és a közeljövő feladatainkra fókuszáljunk. A múltra már nincs hatásunk, a távoli jövő pedig még messze van.

2. Megmaradás a komfortzónánkban
A komfortzóna veszélyes hely, sötét verem, ahol ha valaki túl sokáig tartózkodik, teljesen elveszti önmagát. Sokáig a komfortzónában tartózkodni annyit jelent, mint feladni az életet.

3. Nem figyelni mások véleményére
Csak a bolond gondolja magáról, hogy mindenben tökéletes. Amikor az ötletezésre kerül a sor, a jó ötlet mindig is jó ötlet marad, függetlenül attól, hogy kitől jött. Ne hagyd, hogy az egód utadba álljon; ha valaki jó tanácsot ad, fogadd el.

4. A változások elkerülése
Amit sokszor nem akarunk tudomásul venni, az a változás elkerülhetetlensége. Teljesen reménytelen vállalkozás elkerülni az elkerülhetetlent. Tehát értelmetlen dolog megpróbálni elkerülni a változást. Csak idő és energiapocsékolás.

5. Merev gondolkodás
Nem tudhatunk mindent, még azt sem, amiről azt gondoljuk, hogy igen. Ha mereven ragaszkodunk a sémáinkhoz, megakadályozzuk magunkat az új beengedésétől. Ha abbahagyjuk a tanulást, abbahagyjuk az életet.

6. Hagyni, hogy mások hozzák meg a döntéseket helyettünk
Csakis kizárólag mi tudjuk meghozni a döntéseinket. Nem hagyhatjuk másra, hogy megtegyék helyettünk. Ezzel csak a felelősséget hárítjuk át, de a végén úgyis rajtunk csattan az ostor. Ha nincs bátorságunk hibázni, akkor arra sincs bátorságunk, hogy sikeresek legyünk.

7. Más sikerére irigykedni
Amikor a másik ember ér el valamilyen sikert, tudjunk örülni. Ha ő meg tudja tenni, mi is meg tudjuk. Mások sikere egy szemernyit nem csökkenti a mi sikerességünk esélyét. Sőt, ennek kellene a legnagyobb hajtóerőnek lenni.

8. A hibázás és a bukás eshetőségére koncentrálni
A gondolataink irányítják a lehetőségeinket, a lehetőségeink pedig az eredményeinket. Az okosok kihasználják ezt, és saját hasznukra fordítják. A hibázás lehetősége mindig fennáll, de amíg megvan a lehetősége a sikernek is, addig megéri megpróbálni.

9. Sajnálni magunkat
Az élet néha kemény. Az ember sérül, mások meghalnak. Az élet nem mindig habos torta és fáklyásmenet. Újra és újra felbukunk. A kérdés csak az, hogy van-e erőd újra és újra talpra is állni?

10. A gyengeségekre koncentrálni
Sokkal kifizetődőbb az erősségeinkre fókuszálni, mint a gyengeségeinkre. Nem mindig a mindenhez értők jutnak legelőbbre az életben. Mindenben átlagosnak lenni átlagossá tesz. Egy valaminek a mesterévé válni lehetővé teszi, hogy kevesebb erőfeszítéssel jussunk előre.

11. Kedvében járni az embereknek
A jól végzett munka – az jól végzett munka, mindegy hogy ki értékeli a végeredményt. Nem lehet mindenkinek a kedvében járni, de mindig a legjobbra kell törekedni.

12. Olyanért hibáztatni magunkat, ami hatáskörünkön kívül esik
Az eredményes emberek tudják, hogy mit tudnak kontrollálni, és mit nem. Még csak nem is gondolnak arra, ami teljesen kívül esik a hatáskörükön, és nem rajtuk múlik.

13. Türelmetlennek lenni
A türelem nem csak egy erény, az maga az erény. Nem a tudáson, a sikerességen múlik a nyereség. A legtöbb ember azért bukik el, mert nincs elég türelme kivárni, hogy eljöjjön az ideje, és még előtte feladja, hogy eljönne.

14. Félreértések
A helyes kommunikáció minden jól működő rendszer alapja. Az emberek azonban egy kissé komplikáltak. Nem elég kijelenteni valamit. Ha a fogadó fél félreért, az üzenetünk nem talál értő fülekre. Legyen tehát türelmünk megértetni magunkat, és minden félreértést kiküszöbölni.

15. Úgy érezni, hogy tartozol valakinek
Semmivel senkinek nem tartozol az életben. Megszülettél, a többi a te dolgod. Az élet nem tartozik neked semmivel, mások sem tartoznak neked semmivel. Ha akarsz valamit, egyedül magadnak tartozol azzal, hogy mész és megszerzed. Ne a hamis megfelelés és a szentimentális tartozási kényszer irányítsa az életed.

16. Ismételni a hibákat
Egyszer hibázni, az elmegy. Kétszer … az már nem annyira. Harmadszorra is elkövetni ugyanazt a hibát – hát! Az mögött már valamilyen minta van.

17. Engedni a félelmeknek
A világ néha nagyon félelmetes hely. Vannak számunkra nagyon félelmetes dolgok, de ezek nagy része teljesen logikátlan és értelmetlen. Ha ki akarsz valamit próbálni, próbáld ki. Ha félsz, értsd meg, hogy ha félsz az elbukástól, akkor annál nagyobb lesz a siker öröme.
Ami az egyik embernek egy hajszál átlépése, a másiknak lehet egy óriási szikla megmászása. Mindenkinek megvan a maga félelme. De pontosan ennek legyőzése jelenti a legnagyobb győzelmet az életen.
És gondolj bele: mi lehet a leges legeslegrosszabb dolog, ami történhet veled.
Na és? Tényleg olyan szörnyű az? Vagy látott már olyat a világ?

18. Átgondolatlanul cselekedni mielőtt teljesen átlátnád a helyzetet, ne cselekedj. Ha van egy kis időd átgondolni minden eshetőséget, tedd meg. A nem tevés – puszta lustaság.

19. Visszautasítani mások segítségét
Nem vagy Superman. Nem tudhatsz mindent, nem érthetsz mindenhez. Még ha tehetnéd is, minek? Ha valaki felajánlja a segítségét, ne utasítsd vissza. Hallgasd meg ötleteiket, nézd meg ők hogy intézik a dolgaikat. Valamit tanulhatsz másoktól is. Ha nem, te taníthatsz nekik valamit. Szóval szocializálódj!

20. Bedobni a törülközőt
A legnagyobb gyengeség feladni – kiszállni, bedobni a törülközőt. Foglalkozz a számodra fontos dolgokkal, és ne foglalkozz a nem fontosakkal. Ha valami fontos, akkor addig próbáld, addig csináld, addig legyen benne minden energiád, míg sikerre nem viszed. Nincs kivétel.

Az életed mekkora részét töltöd cselekvéssel, ahelyett, hogy elfogadnál? Észrevetted, hogy a lázas cselekvés ellenére nem olyan az életed, amilyennek szeretnéd? Mindent megkaphatsz, ha szeretnéd, ha hajlandó vagy többet el(be)fogadni, és kevesebbet buzgólkodni!
Ha gondolod, próbálj ki egy kineziológia vagy egy access bars kezelést, hogy helyretedd magadban ezeket a dolgokat.
TEl: 30/7575542

A cikk az alábbiak alapján készült:
MOTIVATION • PAUL HUDSON • JAN 9, 2014 – 3:24PM
ELITE DAILY