Sértődés – ki is sértődik meg?
Ha a másik nem úgy, olyan formában szól, cselekszik, ahogy mi elvárnánk, ahogy elképzeltük, akkor megsértődünk. Ilyenkor bekapcsol egy zavaró beültetés, vagy más szóval, megnyomják a gombjainkat, és onnantól kezdve az irányít minket.
Ezek a gombok mind régi sérelmek, traumák, meg nem oldott sérülések nyomai, és ha véletlenül bekapcsolnak, egyik percről a másikra változhat a hangulatunk. Szinte kifordulunk önmagunkból, onnantól kezdve ez a sztori irányít, az elménkben mondja a magáét, ismétli a méltánytalanságot, ami történt velünk.
Egyre jobban behergeljük magunkat, húz le, húz be mint az örvény. Kígyót békát kiabálunk a másikra. Mindenféle aljas szándékot feltételezünk róla. Direkt a vesztünkre tör. …. sorolhatnám. Pedig lehet, hogy fogalma sincs, mit tett, mert épp egy ártatlan mondatot mondott, ami egész más összefüggésben egész mást jelentett számára.
Csak mi drámázunk. Mondjuk a sztorit a fejünkben.

Ne vegyél be sztorikat
Van az Access Consciousnessnek egy ‘kulcsa” (Tíz kulcs a tudatossághoz): Ne vegyél be sztorikat, ne hallgass sztorikat, ne mesélj sztorikat. A sztorik zavaró beültetéseken nyugszanak. Ilyenkor nem önmagadként működsz, hanem a sztori benned. Átveszi az uralmat feletted. A sztorik nem igazak.

Hajlandó vagy elengedni, megsemmisíteni, meg nem teremtetté tenni mindent amit elhittél, bevettél, meséltél, hallottál, és mindent amit ezek a sztorik felhoztak?
Helyes helytelen jó rossz POD POC mind a 9, rövidek, fiúk, s túlontúl.

A sztorik a tudatalattiban tárolt minták, karmikus lenyomatok, amiket életek során hallott, felszedett, kigondolt, kikövetkeztetett, ismételt, reagált, események, gondolatok, hallott, látott emlékképek alapján gyűjtöttél össze. Ezek jól le vannak oda nyomva, csak egy-egy ismerős mintára robbannak.

Mi az a kapcsolat számodra, amelyben nem kell feladnod önmagad? megszűnnöd létezni?
Amelyben jobb önmagad lehetsz, több és nem kevesebb?
Minden ami ezt nem engedi, hajlandó lennél eltörölni, megsemmisíteni, PP?
Hajlamosak vagyunk feladni önmagunkat, sokszor abban a pillanatban, ahogy belépünk egy kapcsolatba.
Viccesen, szokták mondani, hogy a kutyák olyanok, mint a gazdáik; volt a 101 Kiskutya című film elején is.
Szóval szeretnél olyan lenni, mint a párod kutyája??? Juuuuj, neeeem, nem akarok olyan lenni.