Gnoti Seauton “Ismerd meg önmagad – s megismered a sorsodat”

Mi a kineziológia
A kineziológia egy olyan önismereti, önfejlesztő problémamegoldó, stresszredukciós módszer, mely a belső erőforrások feltárása által, segít egy jobb, energikusabb életminőség kialakításában.
A kineziológia eszközét használva képesek leszünk felszínre hozni, oldani, átírni, megváltoztatni azokat az életünk során felhalmozódott mintázatokat, lenyomatokat, melyek különböző környezeti hatásokra alakultak ki.
A kineziológia egy olyan stresszcsökkentő módszer, mely az izomtesztelésen alapul. Az izmokban tárolódott blokkok valamilyen negatív élmény hatására alakultak ki. Ezen blokkok oldásával beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, a felismert, kimondott, hatástalanított blokkok nyomán megszabadulunk a negatív érzelmektől, képesek leszünk szabadabban, képességeinket kibontakoztatva, egy teljesebb, minőségibb, sikeresebb életet élni, jövőképet kialakítani.
A kineziológia nemcsak a múlt feltárásáról szól, hanem a jövő, cél, perspektíva kialakításáról is a coaching segítségével.
A kineziológia tanácsadás során többféle oldásfajtát alkalmazok, mindig az adott problémának megfelelően. Megfelelő figyelemmel hallgatlak, talán s sorok között is “hallok”. Segítek önmagadra találni, megtalálni a helyed, a feladatod az életben. Segítek megtalálni azokat a blokkokat, amik akadályoznak a kívánt életminőség megélésében, és új választási lehetőségek kialakításában, gyakorlásában.

 • Sok-sok hasonló reakció kialakít egy mintázatot, egy lenyomatot bennünk, amely stresszhelyzetben bekapcsolja automatikus működésünket (üss vagy fuss), és behatárolja válaszreakciónkat.
  A kineziológia képes felgombolyítani Ariadne fonalaként az egymásra rakódott mintázatokat, és eljutva a gyökerekig, egyenként kigyomlálni őket.
 • Ha a kineziológus segítségével felgöngyölítettük a viselkedésminták keletkezésének korát, és oldottuk annak okát, akkor szabadon eldönthetjük, hogy úgy akarunk-e élni tovább, mint eddig, vagy más utat választunk. Csak akkor szabadulhatunk meg végleg a problémáinktól, ha tényleg meg akarunk szabadulni tőlük. Ha feloldottuk például az autóvezetéstől való félelem “gyökérokát”, elvégeztük a feladatokat, attól még nem fogunk autót vezetni. Ahhoz bele is kell ülni abba az autóba, tehát meg kell adnunk magunknak a lehetőséget a   sikerre.
 • A kineziológia fajtái közül a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiát tanultam, amely Dr. Varju Márta szellemi tulajdona. Ennek több tanfolyamát elvégeztem és vizsgázott TEK tanácsadó lettem. A TEK abban különbözik más kineziológiai irányzatoktól, hogy képes a problémákat különböző szinteken oldani.
 • Milyen esetekben ajánlott a kineziológia?
  Csak párat sorolok fel, mert az élet sokkal találékonyabb nálam.
  Ha úgy érzed, elvesztetted az irányítást az életed felett.Ha mindig ugyanolyan kilátástalan helyzetben találod magad, és már megint beleestél ugyanabba a hibába.
  Ha valami nagyon nem megy az életedben, mintha valami akadályozná.
  Ha frusztrált, stresszes vagy és már összecsapnak a fejed felett a hullámok.
  Ha olyan kapcsolatban élsz, ami nem megfelelő számodra.
  Ha még mindig gondod van az anyukáddal/apukáddal.
  Ha sikertelen vagy a tanulásban, munkában, nem azt csinálod ami neked való, keresed a saját önkifejezési formádat, a dolgodat a világban.
  Ha bármilyen diétát próbálsz, nem sikerül a fogyás. Szeretnéd megtudni mit kellene enned, mit nem és milyen mozgás való neked.
  Ha tényleg a kezedbe szeretnéd venni a sorsod irányítását, és tenni is szeretnél érte, az mindenképp fontos.
  Segítek megtalálni a hozzád vezető utat, önmagad megismerését, működését, a változtatáshoz szükséges lépések megtalálását, hogy elindulhass befelé, önmagad felé.
  Munkahelyi, párkapcsolati stressz esetén
  Ha mindig ugyanolyan emberekkel
  Önértékelési, önérvényesítési problémák.
  Ha nem találod a helyed a világban, nem tudod mi végre születtél, nincsenek céljaid.
  Testsúlyproblémák.
  Alvászavarok.
  Tanulási, nyelvtanulási problémák. Baj van a gyerekkel.
  Szeretet kimutatásával, adásával, elfogadásával kapcsolatos problémák.
  Családi minták, ismétlődések, rossz szokások, szólások, hiedelmek esetén.
  . … és még sok minden, amit az Élet produkál.
 • Kineziológia oldás, mire számíthatsz?
  Jó, ha előre átgondolod a problémáidat, ezekről listát készítesz, és ezzel érkezel.
  Első találkozáskor jó alaposan kikérdezlek a múltaddal kapcsolatban, a fogantatásodtól napjainkig. Mi történt most a jelenben, ami miatt elhatároztad, hogy eljössz.
  Megbeszéljük a hozott listádat. Ezáltal ráhangolódunk a problémáidra.
  Kiválasztjuk, mely problémával kell foglalkozni. Ezt teszteléssel szoktam végezni.
  Megfogalmazod mi az a cél, az a vágyott állapot, amit szeretnél elérni az adott témával kapcsolatban.
  Megkeressük a mintát, elvégzem az oldást, a kitesztelt oldásmenetnek megfelelően. Átbeszéljük, hogy milyen új viselkedésmintára van szükséged, miben van az új választási lehetőséged.
  Ehhez konkrétan mit kell tenned, hogy rögzüljön. Lehet hogy egy “élet munkája” van a helytelen viselkedésminta mögött, ezért kell valami új minta, amit valamilyen tevékenységhez kötsz.  Ez úgy működik, mint egy horog.
  Milyen új belső motiváló beszédre van szükséged?
  Vállalod-e a mindezekkel járó feladatot, hajlandó vagy-e elfogadni a változással járó előnyöket?
  Ha kell, begyakoroljuk az otthoni megerősítő gyakorlatokat.
  Minden nap, legalább egy percet rá kell szánni a gyakorlásra, ez mutatja a felelősségvállalást a folyamat mögött.
 • Minden tanít minket valamire, és ezt a tanítást keressük a dolgok mögött.

Iratkozz fel