A félelem egyetlen lakóhelye a jövőbe tekintő gondolatunk. Amitől félünk, csak üres fantáziálás, olyan dolog, ami nem létezik az adott pillanatban, ami nincs, és ha nem akarjuk, nem is lesz! A félelem csak egy elmezavar – ami a veszéllyel azonban nem téveszthető össze.
A félelem a zavaró beültetések egy fajtája. Arra szolgál, hogy ne tudd azt az életet élni, amit szeretnél. Ezért a félelem elvon tőle, nem engedi, hogy válaszd.

A félelem múltbeli kellemetlen tapasztalatok emléke, melyet az ego védelmi rendszere üzemeltet
Emlékeztet arra, hogy kellemetlen tapasztalataim voltak – jelzőrendszer (pl a tűz forró), már egyszer megégettem magam – ez önmagában nem rossz. Viszont a tudatalatti nem tud különbséget tenni tűz és víz között, múlt-jelen-jövő között. Azt érzékeli, hogy veszély van, mert a félelem beindítja a vészjelző rendszerét, és ezért bekapcsol: Üss vagy Fuss működésbe.
A baj akkor van, ha a vészjelző minden félelemkeltő gondolatra bekapcsol, amikor tulajdonképpen a valóságban nincs is ok félelemre, és ezzel állandó stresszinten tartja a szervezetet. A szervezet hamar kimerül, olyan, mintha állandó tűzvész lenne, és gyengül. Gyengül az immunrendszer, a védelmi rendszer, és utat enged a betegségeknek.
Ezért van, hogy sok betegség eredendően a stresszből ered.

Minden félelem oka  Nem a Mostban a Jelenben vagy! A felidézett múltban, a régi sztorit rángatod elő valahonnan a múltból / vagy a jövőben, mert már előre elképzeled hogy MI LESZ HA….. és a legrosszabbat.
Ki mire fókuszál, kinek hol a tudata, azt teremti magának.

Ki mitől fél?
Félsz az anyagi bizonytalanságtól. Manapság ez nagyon erős félelem, és még a média is rátol, reggeltől estig csak azt hallod, hogy éheznek, fáznak, mennek fel az árak, jaj nem tudunk fűteni, jaj féljél….. Tömeges félelemkeltés folyik.
A járvánnyal elszigetelték egymástól az embereket, most egyénileg keltik a félelmet. Háború, energia árak, stb.
NE HALLGASS HÍREKET! NE VEGYÉL BE MINDENT, AMIT MEG AKARNAK VELED ETETNI.
Nekem mindig az volt az érzékelésem, hogy minden gyanús és manipulatív, amit teli szájjal ordítanak a sajtóban, tévében…..  Ezekkel a hírekkel óvatosan kell bánni. Főleg, ha reggeltől estig azt nyomatják minden forrásban. Azt akarják, hogy félj.
Tekints befele, vizsgáld meg az életedet, hogy abban az adott pillanatban, van-e ok félelemre.
Előbbre visz-e most ez a félelem?
Vagy csak hülyítem magam. (már elnézést a kifejezésért)
JÓ ez nekem?
Mire jó ez nekem.
Tudok rajta változtatni?
Ha igen, mit tudok változtatni?
Ha nem, akkor azonnal HAGYD ABBA.  Szoktam magam kérdezni: “Hát hülye vagyok én, hogy ezt csinálom magammal? Hogy szánt szándékkal szenvedtetem magam.
Kérdezd meg: ENYÉM EZ A FÉLELEM? Sokszor átvesszük a félelmet másoktól, ismerősöktől, ismeretlenektől, ez van a levegőben. Érzékenyek vagyunk rá. Ilyenkor nem kell válaszra várni, hogy kié (még az is lehet, hogy tudni fogod hogy a szomszéd néni térdfájását fájod), vissza lehet küldeni tudatossággal. 123

Félsz mások véleményétől, hogy mit szólnak? Hogy megítélnek? Hogy rosszá tesznek?
Félsz más lenni, félsz felvállalni önmagad és az életed. Inkább alkalmazkodsz másokhoz, alámész, engedelmesen beállsz a sorba és úgy éled az életed, ahogy szerinted mások elvárják tőled, hogy éld.
Dupla csavar: szerinted elvárják – és mások. Két dolog is van, amin elcsúszik az ember.

TE VAGY ÉLETED TEREMTÉSÉNEK FORRÁSA

  • Vállalj felelősséget magadért, személyes ügyeid megoldásáért, Felelősség vállalás nem azt jelenti, hogy magadra veszed mások gondját, meggyőződését tetteit.
  • Csak magadért felelsz és hogy a lehető legjobban cselekedj, és megtedd, ami tőled telik.
  • Felelősségvállalás = vádaskodás nélkül elfogadom az életet.
  • Elfogadás – nem beletörődés- hanem – elérkezel a békességbe, ahol képes vagy azt mondani magadnak: „ Ez vagyok én és ez az én életem. A legjobb tudásom szerint cselekszem és megteszek minden tőlem telhetőt. Többé nem kell mástól várnom, hogy jobb legyen az életem, a saját kezembe veszem az életemet, felelősséget vállalok érte, és én hozom meg a döntéseim, és élvezem saját döntéseim eredményét.

 

Minden félelem oka:  Nem a Mostban a Jelenben vagy

  • Semmit sem  muszáj! Te választasz. Te vagy az életed teremtésének forrása. Csak magadat változtathatod meg, mert a másik ember is az életének a teremtésének a forrása. Mindenki más összerakottságú, és mindenkinek más működik. Nincs egyetlen pirula, ami mindenkinek mindent megold.

 

  • Minden pillanatban dönthetsz, választhatsz – . . . . újra ………másképp . . . . nem baj, ha megváltoztatod a választásod. Ki mondta, hogy ha egyszer valamit választottál, akkor az ugyanolyan igaz lesz a következő 10 másodperben is.
  • Mihelyt bármi feszültség , kétség előjön – pl. elkezdesz kapálózni, már süllyedsz is!
    Mondogasd a mantrát: Az életben minden könnyedén, örömtelien és ragyogva árad felém.

Bármikor, amikor felüti a fejét a félelem, azonnal töröld töröld, semmisítsd meg, gondolj arra, hogy lehet, hogy nem is a tied, csak éber vagy mások félelmeire, ősök félelmeire.
Küldd vissza a feladónak tudatossággal.
Tudatosítsd hogy ez csak egy zavaró beültetés, nem a tied. Nem valódi. Illúzió, ami azért van, hogy megzavarjon, és ne a saját életed éld.