Mai rohanó világunkban számtalan lelki terhelést, sérülést, törést szenvedünk el, illetve számtalan lelki mintázatot, túlélési, élet stratégiát és energiát hozunk a szüleinktől, családunkból illetve közvetlen környezetünkből is. Elszenvedett traumák, félelmek, szorongások sokaságát hordjuk magunkban mélyen eltemetve melyek nem is sejtve de kihatnak életünk történéseire, és minden cselekedetünkre, reakciónkra, világhoz való viszonyulásunkra.p

A Cylex riportot készített velem, az alábbi linken is olvasható: Cylex riport
1. Mi Zsoldos Mariann személyes története, hogyan milyen hatások révén került kapcsoltba ezen spirituális, önmegismerő, segítő utakkal, módszerekkel mint a kineziológia, jóga és számtalan keleti filozófiával és lelki irányzattal?

Mind kineziológia: Körülbelül 14 éves koromban kezdődött, amikor a kezembe került egy akkor tiltott könyv, Rudolf Steiner: A magasabb világok megismerésének útja. Ettől datálom az ilyen irányú érdeklődésem, amikor elkezdtem befele indulni, meditációkon és különböző gyakorlatokon keresztül megismerni önmagam, és önmagamon keresztül a bennem lakozó felsőbb lelket is. Érdekes, hogy abszolút materialista családból származom, tehát ezen életemben innen nem kaptam indíttatást, sőt, családom tagjainak szinte érzékszervük sincs a lelki témák meghallására. Nekem szinte pedig csak erre. Nem volt az életem nehézségek nélküli, sok traumát kellett feldolgoznom nekem is, az önismereti, önfejlesztési folyamatom még mindig tart, és tán soha nem is lesz vége. GNOTHI SEAUTON – ismerd meg önmagad, ez áll a Delphoi jósda falán is – és megismered a sorsodat. Azért ilyen a sorsunk, amiben vagyunk, mert ilyenek vagyunk, így gondolkodunk, így reagálunk, ez a műsor megy a fejünkben.

14 évesen elmentem jógázni, Szatyor Győzőhöz, aki mint szobrász lett híres Pécsett, de akkoriban jógát is tartott. A jógaórák végén a savászana (teljes ellazulás) idején mindig egy bizonyos kazettát hallgattunk, indiai mantrákkal, mint utólag megtudtam, és megszereztem: George Harrison: A Radha Krisna temple c. kazettája volt. Én azt rongyosra hallgattam, és jól bemantráztam magamnak. Indiai képek díszítették a szobám falát – valamiért ez jött, ezt szerettem, később ez tért vissza az életembe. Ugye semmi nem véletlen!
Volt egy „kis” kerülőút, az önismeretem labirintusában, de a lelkiség, az istenkeresés, mindig megvolt.
2000 körül elkezdtem járni Bakos Attila előadásaira, táboraiba, később a Narada Akadémiára, ahol a védikus bölcselet alapjaival ismerkedtem meg, olyan hatalmas filozófiai eszköztárral, ami mindenben segít azóta is. Nincs olyan mai „új” tudatosságra épülő … rendszer, ami ne onnan bújt volna elő. (Pl. amit régen megírtak a puránákban egy történetben, mondjuk a relativitás elméletét, azt később Einstein bebizonyította.) A védákban minden benne van. Nincs új a Nap alatt, csak másféle megfogalmazás, sok-sok pénzes tanfolyam, mindenki kiragad belőle egy valamit, amiből rendszert épít, meggazdagszik, tanfolyamokon tanítja, mint saját termékét.
Persze ez nem jelenti, hogy minden, ami új értéktelen. Sőt. Mivel a védikus rendszer nagyon ősi és nehéz megérteni, és már India sem az, ami régen volt, nekünk, nyugatiaknak igenis fontos a mai nyugati eredményeken, tudományos bizonyítékokon alapuló rendszerek ismerete, tanulása, mert ez a mi nyelvünkön szól. Csak tudjuk megtalálni a megfelelő tanítókat.
Bakos Attilánál nemcsak a védikus filozófiával ismerkedtem, hanem nagyon nagy alapot kaptam egy igazi, emberi, nemesebb értelemben vett életfelfogáshoz is, amiért nagyon hálás vagyok.
Kineziológia szintén egy szerelem lett, egy táborban hallottam egy nagyon lelkes előadást róla, és a leendő mesterem, Anima tartott velünk egy délelőttöt, amikor megfogadtam, hogy csakis Tőle fogok tanulni. Megvártam, míg tanítója lett a Transzgenerációs és Epigenetikus Kineziológia rendszerének, és első csoportjában végezve, azóta is minden újabb tanfolyamán ott vagyok. Emberként és tanárként is nagyon sokat tanultam tőle, amiért nagyon hálás vagyok.

Cylex 2. Kérem mutassa be a kineziológia alapjait, mit is jelent ez, miként működik és hogyan képes a felszínre hozni és átírni, megváltoztatni az akár generációsan felhalmozódott viselkedés mintázatokat, lenyomatokat? Ha már a felszínre került a problémás, görcsös terület, hogyan lehet felülírni azt, egy új (hatékonyabb) reakcióval, sémával?

Mind kineziológia: A kineziológia eszköze az izomtesztelés. Ez egy fantasztikus eszköz a kezünkben, amellyel minden testi-, lelki-, szellemi problémára választ találhatunk, kérdéseket intézhetünk a testhez, a tudatalattihoz, és felszínre hozhatjuk a mélyen elraktározódott mintázatokat. Biztos mindenki látott már olyan képet, hogy a jéghegy csúcsa, 10 % látszik ki csak a vízből, a 90 % a víz alatt van. Ilyen a tudatos – tudattalan elme aránya is. Ha a kineziológus és a kliens összehangolódik, képesek vagyunk ezt a 90 %-ot kérdezni. Sok milliárdnyi információt, benyomást tárolunk csak ebből az életünkből, amik összekapcsolódnak a tudatalatti elménkben, a csittában, ahogy a védikus rendszerben van.
Vegyünk egy példát: kisgyerekként az apa részeg, kiabál, veri az asszonyt, veri a gyereket. Amikor lekever egy pofont, a gyerek előtt ott magasodik az apa, a gyerek néz fel rá, jobbra fel, durr, jön a pofon, jön a kiabálás, jön a szidás. Ettől a szem jobbra felnézéses iránya stresszessé válik, kialakul egy vakfolt. Később a gyerek megy az iskolába, amikor olvassa a táblán a szöveget, az agya a jobbra felnézésnél kikapcsol, lekapcsol, újra visszaugrik a baloldalra. Felcseréli a jobb-balt, nem érti ami jobb oldalon van, kiegészíti valami saját gyártmánnyal, mert az a terület számára összekapcsolódik valamilyen félelemmel, fájdalommal, amit mind a mai napig próbál elkerülni.
Persze ebből most ne vonjunk le általános következtetést, hogy minden dyslexiásnál a részeg apuka kevert le egy pofont, de tény, hogy minden fizikai tünet mögött van valami lelki trauma.
A kineziológia ülés során minden felszínre került problémát tudomásul veszünk, átalakítjuk, megbocsátjuk, elengedjük, átírjuk, felülírjuk, stb, erre számtalan módszer van. Nagyon fontos még a begyakorlás is.
Van, amikor elég egy AHA élmény, de inkább minden esetben írjuk át azt a programot. Ehhez vannak a házi feladatok, amit kitesztelünk, és amit el kell végezni naponta, azzal a tudattal, hogy ezzel szolgálom leginkább önmagam fejlődését.
Minden rossz szokás kialakulásához legalább 21 nap kell, így az átíráshoz is legalább ennyi.

Cylex 3. A kineziológiában fontos az izmok és a tudatalatti kapcsolata ugyanis ez által fürkészhető ki a problémás “terület”. Mennyi idő szükségeltetik a régi mintázatok felülírása és traumák eltüntetéséhez? Milyen gyakran kell kineziológushoz fordulni a problémánkkal és mennyi ideig tart egy-egy találkozó? Mi a helyes hozzáállás, viszonyulás amikor felkeresünk egy kineziológust, nyitottság, őszinteség, mit ajánl?

Mind kineziológia: Azt szoktam kérni, hogy minden első találkozóra gyűjtsön össze a kliens egy pár problémát, amiből teszteljük a kiindulást. Első alkalommal nagyon alaposan kikérdezem a hátterét, a fogantatástól fogva, szülőkről, testvérekről, életéről, betegségeiről, mindenről. Ezért ez az alkalom kicsit hosszabbra sikeredik. Általában egy – másfél órás egy alkalom. Nagyon szoktam hangsúlyozni, hogy a kineziológia nem egy hókuszpókusz, nem azt jelenti, hogy a kineziológus megnyomkodja a kezem, és husss eltűntek a problémáim. Egyrészt nem a kineziológus feladata megoldani azokat. Nem lehet elmenekülni az önmunka és az önismeret megszerzése elől, sem az önmagunkkal való szembesüléstől. A kineziológus csak segít rálátni az útra, de nem tud végigmenni azon az illető kliens helyett. Az emberi játszmákba se hajlandó belemenni. Nem biztos, hogy azzal segít, ha jó megvakargatja a kliens hátát, jaj szegény, igen, milyen rossz sorod volt, veled szenvedek, igen, csúnyák voltak, bántottak … Nem a miértek a fontosak, hanem az, hogy az illető életében mit tanult ebből, mi célt szolgált az adott trauma, mivel járult hozzá, hogy ilyen lett, amilyen.
Azt is vállalnia kell, hogy többször eljön, hosszabb ideig jár hozzám, lehet, hogy nem azonnal oldódik meg a problémája, és vállalja a házi feladatok pontos elvégzését.

Cylex 4. Milyen fő oldás fajták vannak? Milyen problémákra jelenthet megoldást, miket oldhat fel ez a módszer? Mennyire szükséges maga a hit ezen kezelések hatékonyságában a gyógyulni vagy változni vágyók részéről? Minden esetben működik vagy azért szükséges bizonyos fokú önátadás és nyitottság? Hogyan lehet ezen ellenállásokat legyőzni?

Mind kineziológia: Többféle oldás fajta létezik, ezek csak mankók, segítő támpontok, amik alapján elindulunk, és amik alapján le lehet vezetni egy oldást. Az eszköztáram mindig bővül. De ez csak egy váz. Nincs két egyforma oldás, nem lehet előre látni azt sem, hogy A pontból B-be hogyan fogunk eljutni. Az biztos, hogy eljutunk, de jobb, ha nekem sincsenek előre elvárásaim, mert úgyis a lélek rezdülései, válaszai, a Mező reagálása a döntő. Mert működik egyfajta mező, amire ha a klienssel összekapcsolódunk és amire „rákapcsolódunk”, akkor elvezet minket egy új felfedezésig, AHA élményig, megoldásig. De hogy hogyan? Az előtt mindig lenyűgözve állok.
Azért felsorolok néhány oldás fajtát:
Stresszes kapcsolat oldása
Korregressziós technikák – ez életből, fogantatástól számítva
Generációs minták oldása
Mindenféle már testi szinten jelentkező trauma oldása (allergia, betegségek lelki hátterének kezelése
Dimenziós mintából eredő probléma oldása
Sorsfeladat, életfeladat megtalálására való rendszer, mely 3 síkon feltárja a vágyott célt, és az akadályozó tényezőket
Energia rendszer (csakra, meridián) blokkjának oldása
Alapvető érzelmi stresszoldás
Coaching technikák – a hogyan továbbra
És mire jó a kineziológia? Mindig felsorolok pár dolgot, de azt is a végére szoktam írni, hogy és mindenre, amit az élet produkál.
Tehát:
Munkahelyi, párkapcsolati stressz esetén
Ha mindig ugyanolyan embereket, helyzeteket vonzol, amiktől szenvedsz
Önértékelési, önérvényesítési problémák
Társkapcsolati konfliktusok
Ha nem találod a helyed a világban, nem tudod mi végre születtél, nincsenek céljaid, mi a feladatod, a neked megfelelő elfoglaltság, munka
Gátlások, fóbiák, félelmek, pánikbetegség, depresszió
Allergia, meddőség, gyermekvállalás
Függőségek (Társ-, alkohol, dohányzás, evés, munka, stb.)
Testsúlyproblémák, testsúlykontroll
Szeretet kimutatásával, adásával, elfogadásával kapcsolatos problémák
Szívcsakra blokkoldás, érintéssel kapcsolatos problémák
Energetikai problémák, energiablokkok, kevés energia
Családi minták, ismétlődése, generációs minták
Traumák oldása
Reakcióminta, allergiaminta
Függőségek
Szeretet kimutatásával, adásával, elfogadásával kapcsolatos problémák és még sok minden, amit az élet produkál ..
Én a Transzgenerációs, Epigenetikus Kineziológiát gyakorlom. Ez a hosszú és kimondhatatlan név azt takarja, hogy: generációkon átívelő, epigéneken, vagyis metilációs mintázatokon átörökölhető problémákat is oldó kineziológia. Vagyis nemcsak a tulajdonságainkat örököljük a gének által, hanem az ősök életmódját, gondolkodásmódját, viselkedési mintáit, például étkezését, környezeti hatásait is, a génekhez kapcsolódó metilációs mintákon keresztül. Ennyi tudományosság elég.

Hitre szükség van. Mindenhez, nemcsak ehhez. Hit nélkül hogyan is tudnánk élni? Relatív értelemben véve is: ha nem hiszek abban, amit csinálok, hát mi lesz abból? Ha nem hiszek magamban, mi lesz belőlem?  Ha valaki azért jön kineziológushoz, hogy bebizonyítsa, hogy ez egy hülyeség, és semmire se jó, akkor azt fogja bebizonyítani, és azt kapja, amit hisz.
Meg változtatni akarásra, elhatározásra, hajlandóságra is szükség van. Hogy TÉNYLEG akarjam a kívánt célt, és vállaljam a hozzá vezető utat. Mert különben csak hátvakargatás lesz.

Cylex 5. Pontosabban, hogyan kell elképzelni azt, hogy a múltban elszenvedett traumák, feszültségek, megszégyenülések kihatnak a jelen pillanatig? Esetleg az akkori téves reakciók “beidegződése”, becsontosodását kell érteni ez alatt, hogy azt követően már bizonyos problémákra és körülmények jelenléte mellett mindig “rosszul” fogunk reagálni? Mennyire fontos eleme a kineziológiának a szülő gyermek viszony?

Mind kineziológia: Minden problémánk forrása mi magunk vagyunk.
Mindent, amivel életünkben találkoztunk, mi hoztunk létre, mi teremtettük, saját gondolatainkkal, szavainkkal, tetteinkkel. Ha meg akarjuk változtatni az életünket, meg kell változtatnunk a gondolatainkat, a szavainkat (a belső monológot), és a tetteinket. Mert különben hiába próbálunk ki bármilyen technikát, semmi sem változik, vagy csak ideiglenesen, aztán minden visszatér a régi mintába.
Amikor történik valami, arra valamilyen gondolattal reagálunk.
Amikor gondolunk egy gondolatot – érzünk egy érzést.
Amikor érzünk egy érzést, annak megfelelően cselekszünk – vagy nem.
A cselekedeteink, a viselkedésünk – teremtik a valóságunkat, ahogy az életünk kinéz.
Az életünkből, ahogy kinéz –  lesz a sorsunk.
Tehát minden a gondolatból indul ki, amit az elmémben gondolok.

Például: Ha az apukánk részegen kiabált velünk, akkor azt gondoltuk, hogy milyen szörnyű, rossz apa, gonosz, nem ért meg minket.
Ha sokszor végiggondoltuk magunkban, az elménkben ezeket a gondolatokat, jó mély barázdát vájtunk az elménkbe. Márpedig az elme ilyen, mint a megakadt lemez, képes ismételgetni ugyanazt a gondolatot.
Szörnyen rosszul éreztük magunkat, megalázva, elnyomva, kisemmizve, összerogytunk belül a lelkünkben, és megsemmisültünk.
Az érzés hatására behúztuk a nyakunkat, hogy minél kisebbek legyünk, összegörnyedtünk, mint akit hasba rúgtak, meghunyászkodtunk – ekkor kialakítottuk egy kisebbrendűségi komplexusban élő ember leendő mintáját, akinek harmadik csakrás emésztési gondjai, vállfájdalma, derékfájdalma lesz.
Vagy B verzió – azt a megoldási stratégiát választottuk, hogy megkeményítettük a szívünket, a lelkünket, erős páncélt fejlesztettünk ki, na majd én megmutatom, esetleg visszapofáztunk, és a harag, düh érzésével reagáltunk – ami egy magas vérnyomásos, szívproblémás, esetleg máj, epe problémás leendő sorsot alakít ki.
A jó hír, hogy a gondolataimat én választom meg. Nem én vagyok a gondolatom.
Hatalmamban áll eldönteni, hogy milyen gondolatot engedek be az elmémbe.
Hatalmamban áll kicserélni a gondolatot egy olyanra, amelyik jobb érzésekre, cselekvésre és eredményre vezet.

Cylex 6. Látszólag minél közelebb áll egy gyermek lelkéhez valaki annál kiszolgáltatottabb és tehetetlenebb az ember, főleg zsenge gyerekkorában amikor még szülein keresztül tanulja meg definiálni magát és nincs semmilyen ellenpont, vagy támasz, vigasz, védelem. Mennyire lehet feloldani a családban elszenvedett traumákat? Mennyire sikeres ez a módszer ebben, mik a tapasztalatai? Mennyire jár érzelmi megnyilvánulásokkal, megvilágosodásokkal, sírással, “összezuhanással” a régi tévstruktúrák összeomlása?

Mind kineziológia: A kineziológia nagyon alkalmas erre a feladatra, állítólag mire 6 évesek leszünk, már több ezer kisebb nagyobb traumát elszenvedtünk, tehát van min dolgozni. De hát nem hiába szenvedtük el ezeket a traumákat, ezáltal tapasztaltunk, jót-rosszat, ezáltal tanultunk meg élni a magunk módján. Szegény szüleink vállalták ezt a feladatot, vagy mi választottuk őket, hogy ezeket a tapasztalatokat meg tudjuk szerezni. Most már tudom, hogy a legtöbb, amit tehetünk, hogy megbocsátunk e két embernek, azért amit tettek, mert minden körülmények között csak azt tették, amire futotta az akkori legjobb képességeikből, neveltetésükből, amit részben ők is a szüleiktől örököltek.. Ha jót akarunk magunknak, és meg akarjuk kapni a tőlük származó családi erőt, akkor elfogadjuk őket, és hálával tartozunk nekik, és nem fordítjuk minden energiánkat az ellenük való harcra, ellenállásra. Mert akkor csak magunk ellen harcolunk és magunkat gyengítjük.
Sokszor jár sírással, érzelmi megnyilvánulással a folyamat, de az nem árt, ha igazak a könnyek, és nem csak a saját elménk önsajnálatából erednek.

Cylex 7. Mi jelenti az átmenetet a kineziológia és a Bert Hellinger féle családállítás igen érdekes és figyelemreméltó módszerében? Hogyan függenek össze ezek? Bemutatná kérem röviden a családállítás lényegét, milyen problémákra deríthet ez fényt és melyekben jelenthet megoldást?

Mind kineziológia: Családállítással nem foglalkozom, csak mint résztvevő tudom ajánlani, nagyon hatásos az embernek a Rendben való helyének a visszakapására. Elveszett, elhalt testvérek, ikrek, meghalt felmenők, kirekesztettek helyének visszaállítására, hogy működhessen a családból fakadó erő.

Cylex 8. A Life Coaching mint életvezetési tanácsadás és életmenedzselés mint fogalom vagy gyakorlat már ismert a nagyobb tömegek számára is. De mit jelent a “Mind Coaching” kifejezés és “szolgáltatás”, kérem röviden mutassa be ezt is.

Mind kineziológia: Mind coachingon – a szokásos jelentésen, életvezetésen túl – azt akartam még kifejezni, ami az ELME fegyelmezését jelenti. Hogy a tudatos elménkkel képesek legyünk irányítani, megszelídíteni az ösztönösebb, alsóbb elménket. Ez alatt értem azt a fecsegő gépet, amelyik állandóan megy a fejünkben, és képes automata robotpilóta üzemmódban is működni. Hogyan tanuljuk meg uralni az elménket, megfegyelmezni a gondolatainkat, esetleg átlátni saját kisded játszmáinkat, felfedezni és integrálni saját árnyékunkat.
Természetesen a coaching még a kineziológiai oldást követő „utókezelést” is magába foglalja. Mert nemcsak a múlt feltárása a lényeg, mert azzal nem mindig tudnánk mit kezdeni, hanem a jövő felé vezető tervek, célok, új viselkedésmód beépítése is fontos része a munkánknak.

Cylex 9. Valóban ha belegondolunk sokkal könnyebbnek tűnik a saját gondolatainkon való hatalomátvétel mint a más tőlünk teljesen független emberek gondolatainak irányítása. Azonban mégis sok esetben szinte lehetetlennek látszik a fajsúlyos, évtizedek alatt beidegződött, bevésődött gondolati útvonalak, struktúrák “átütése”. Hogyan lehetséges ez, mi a gyakorlat ami ezt lehetővé teszi, hogy számunkra kedvezőbb, pozitívabb gondolatok vegyék át a helyét a félelemnek, negativitásnak, pusztításnak és millió egyéb gondolati démonnak?
Mind kineziológia: Hát nem könnyű az út.
Ha valakivel történik valami rossz, amit ő rossznak ítél, akkor két lehetőség van:
– Magába süllyed, és elkezdi magát emészteni és hibáztatni – ebből lesz a depresszió.
– Elkezd másokra mutogatni, és projektálja magát. Az anyám, az apám, a főnököm, a férjem, a szomszédom, a boltos, a nemtudoménkicsoda – a hibás. Ezáltal áttolja a felelősséget másra.
A legideálisabb megoldás az lenne, ha az ember felülemelkedne az egészen, felülről, elvonatkoztatva, ítélkezés mentesen látná az eseményeket. Amik vannak. Nem jók és nem rosszak. Ezeket a jelzőket csak mi ragasztjuk rájuk. Azok csak úgy „vanják” magukat.
Azt kellene megvizsgálnia, hogy az adott esemény számára milyen tanulsággal járt. Mit akart neki tanítani. Minden csak nézőpont kérdése. A Nap egyformán süt mindenkire. A császárra is és a féregre is. A császár épp a császárságot tanulja, és olyan események lesznek az életében, amelyek erre edzik, a féreg a féregséget. Ha jól teljesítette féreg a féregfeladatát, akkor már nem járt eredménytelenül a Föld nevű bolygón. (Pedig milyen fúúúj helyeken, hullákon kellett élnie, és fúúúj miket kellett tennie.)
Szoktam használni Byron Katie: Négy kérdését, és a Hogyan szabaduljunk meg gondolataink fogságából? Hogyan szabaduljunk meg gondolataink fogságából? technikát. (az utóbbi a honlapomon is megtalálható)
Az első lényege az, hogy mindent megvizsgálunk a másik nézőpontjából is. Ennek alapja az a feltevés, hogy minden, ami a másikban zavar, idegesít, agyamra megy, fellázít, bármilyen érzelmet kivált belőlem –, az bennem is megvan, csak nincs megoldva, el van nyomva. Ha a főnököm kritizál, nem fogad el –, nézzem meg, én mennyire kritizálom azt a szerepszemélyiséget, ami benne idegesít. Mennyire van ez bennem jelen? Magamban mennyire vagyok képes elfogadni ezeket. És a főnököm önmagában?

Cylex 10. Hogyan válhat valakiből egy optimista, pozitív gondolkodású kiegyensúlyozott, harmonikus lélek, ha korábban mondjuk pont az ellenkezője volt az igaz rá? Az alap, hogy először benne kell megszületnie a változás gondolatának? Lehet-e kívülről segíteni jó értelemben vett szelíd “agresszióval”, közbeavatkozással segíteni valakin aki nagyon negatív és “ki sem lát a fejéből”? Lehet-e segíteni valakin akit szeretünk de ő maga nem akarja a változást? Mekkora utat lehet bejárni, mekkora változást lehet elérni a kineziológia és a mind coaching módszerével az esetben ha valaki nagyon szeretné és hisz a változásban? Mindig van remény?

Mind kineziológia: Hát nem lehet nagyon megwoodoozni a másikat, hogy már aztán mostan mától fogva optimista, pozitív, harmonikus lélek leszel, ha beledöglesz is, akaratod ellenére, mert én azt úgy akarom. ? Ez nem így működik.
Kineziológián is csak azzal tudunk dolgozni, aki eljön. Hiába akarják, hogy én csináljam azt, hogy a feleségük szeresse őket, és a gyerekük fogadjon szót, és az anyukájuk fogadja már el őket.

A segítőnek először magán kell dolgoznia, hogy el tudja fogadni a másikat olyannak, amilyen. „Aki nem lát ki a fejéből”.
Ha magukon dolgoznak, általában megváltozik a környezetük is, már a bennünk végbemenő átalakulástól, mert már képesek máshogy rájuk nézni. A környezetben élők is észreveszik a változást, és valamilyen magasabb szinten megoldódik a probléma.
Ha pedig engem nagyon zavar a környezetemben valaki, akkor azon a problémakörön dolgozhatok magamon. Mert nem véletlenül zavar.
Nem lehet erőszakkal a másikon segíteni. Mindenkinek a maga terhét kell cipelnie.
Ha valaki hajlandó a változásra és az önmunkára, akkor fantasztikus eredményeket lehet elérni. Szépen lassan. Nem csodavárás, varázsolás segítségével, hanem őszinte szembenézéssel, kitartó munkával. Ha áldás van rajta, ha ez a dolga, hogy megoldja az életében, biztos, hogy sikerülni fog. A problémák azért vannak, hogy megerősödjünk általuk. Ha nem meg azonnal, elsőre, még párszor rákérdeznek, még párszor megkapjuk más helyzetben, hogy gyakoroljunk.

Cylex 11. Hogyan néz ki egy átlagos találkozás Önnel onnantól kezdve, hogy valaki felkeresi valamilyen problémával, vagy hogy változtatni szeretne az életen? Beszélgetéssel indul? Hogyan dönti el, hogy melyik esetben melyik módszer lehet a leghatásosabb?

Mind kineziológia: Első alkalommal jó alaposan kikérdezem az illetőt, anamnézist veszek fel, mindent amit el tud mondani a szüleitől kezdve, fogantatás, akarták-e, fiút akartak, lányt akartak, hányadik gyerek, volt-e elvetélt gyerek, hogyan született, császárral, sima úton, volt-e valami probléma, szoptatták-e, egyéb események kisgyermekkorban, később, párkapcsolat, család, gyerek, szülés, munkahelyi elégedettség, aztán még a generációkról, milyen tulajdonságok vannak, amiben az apukájára/anyukájára hasonlít, mi az amiben semmiképp nem akar hasonlítani, milyen családi szlogeneket szoktak mondogatni. Hogyan fejezné be azt a mondatot, hogy nálunk a nők ….. nálunk a férfiak ……
A kineziológia módszert ki szoktam tesztelni, és az idősíkot is.
Aztán az adott módszer szerint levezetem az oldást.

12. Melyek a legkeresettebb szolgáltatásai, módszerei? Ha lehet ilyen általánosításhoz folyamodni, tapasztalata szerint mi az Önhöz forduló emberek legnagyobb problémája, miből fakad, honnan származik? Milyen megoldások adottak? Mennyire jellemző, hogy valaki végső kétségbeesésesében fordul Önhöz, vagy inkább kisebb megoldatlannak tűnő dolgokkal keresik?

Mind kineziológia: Általában már akkor szoktak jönni, amikor minden egyebet kipróbáltak, és semmi sem működött.
Vagy eleve ide jönnek, mert tudatosabbak, és tudják, hogy minden probléma mögött valami lelki háttér rejtőzik.

Talán a párkapcsolati problémák a leggyakoribbak, de egy időben sokan jöttek meddőségi problémával. Sajnos egyre több nő nem tud gyereket szülni. Nem is hinnénk mennyi! Sok sok pénzt kifizetnek a lombikprogramra. Fél milliókat. Nagy üzlet ez. Sajnos nem tudom hány százalékban köszönhető a kineziológiának, de e téren voltak pozitív eredmények. De nem minden esetben. Sajnos az egész világ szinte mintha erre dolgozna, hogy ne szülessen annyi gyerek természetes úton.
Aztán önértékelési gondokkal jönnek, és hogy megtalálják a helyüket a világban, azt a feladatot, ami az igazi lelkük dolga, amiért megszülettek erre a világra. Ezt szeretem a legjobban, ez egy nagyon izgalmas oldás fajta. Három idősíkon, három oldás: egy egységélmény, ami a szíve vágya, egy fregmentáció (ami letört róla), és egy letapadás (ami egy viselkedésminta amibe beleragadt). Ebből kiderül, hogy mi az akadálya a megvalósulásnak.

13. Kérem mutassa be az “Access Bars” lényegét és azt a 32 pontot a fejben és az ezekben rejlő lehetőségeket. Mit kell erről tudnia a laikusoknak?

Mind kineziológia: Az “Access Bars” kezelést is megtanultam, ez egy nagyon felszabadítóan ható technika. A kliens fekszik az ágyon, én mögötte ülök, és különböző pontokat fogok a fején, elég sokáig, az egész van másfél óra is. Ezek a pontok különböző életterületekhez kötődnek, mint: pénz, kreativitás, test, szexualitás, öröm, bánat, kommunikáció – és a pontok az idegpályákon keresztül kapcsolatban vannak a hitrendszerekkel. Közben lehet beszélni, átbeszélni dolgokat. Megfigyelni mi – kihez tartozik. Kié az érzés, a gondolat. Visszaküldeni. Kérdéseket feltenni, nem válaszokat keresni. Tudatosság technika. Könnyedséget áraszt, felszabadító. Olyan, ami minden kapaszkodót kivesz alólunk. Segít törölni a hitrendszereket. Mi lenne veled a sztorid nélkül?
Persze ez is egy életforma. Aki igazán csinálja, és igazán így akar élni, az állandóan töröl, és kérdez, és mondja a mantrát: Az életben minden könnyedén, örömtelien és ragyogóan árad felém. És mi lehet még ennél is jobb?

14. Melyek Zsoldos Mariann üzleti és nem anyagi értelemben vett célkitűzései? Hogyan milyen érzésekkel, reményekkel vág neki az új esztendőnek?

Mind kineziológia: Folytatom a kineziológiai és egyéb tevékenységemet. Újabb és újabb módszerekkel bővül az eszköztáram, amelyekkel még mélyebb és teljesebb eredményeket tudunk elérni.
Például a Mély belső átalakulás meditáció egy újabb szerelmem, mert ezzel olyan mély, szinte megvilágosodás, vagy isteni egységélményeket érhetünk el, amiket sokszor más rendszerek végcélként tűznek ki. A lényege, hogy minden részünk valami fantasztikus jóra, belső egységre, tiszta tudatosságra, teljességre törekszik. Csak mi nem úgy érzékeljük, és nem vesszük észre a kapcsolatot egy személyes párkapcsolati trauma és egy isteni egységélményre való törekvés között. Pedig van!
Szeretném fejleszteni az angol nyelvű kineziológiai tevékenységem. Kinesiology therapy in English! Sok a külföldi hallgató, nekik is egy lehetőséget jelentek.