Az access törlőmondata így kezdődik: HELYES HELYTELEN JÓ ROSSZ….. minden amit helyesnek, helytelennek, jónak rossznak ÍTÉLTÜNK a világ kezdete óta, azt eltöröljük és megsemmisítjük, és meg nem teremtetté tesszük.
Ez azért van, mert az emberiség a kettősségek birodalmában él. Mindent azonnal megítélünk, vagy jó vagy rossz, vagy helyes, vagy helytelen.
Ha valami jó, akkor máris feltételezzük, hogy van rossz. Ha valami helyes, akkor van helytelen is. Fehér – Fekete, Jin – Yang.
Amíg ettől a nézőponttól meg nem szabadulunk, fel nem szabadulunk, addig lesz szenvedés és fájdalom a világban. Nagyon nehéz ettől a világnézettől megszabadulni, megszabadulni minden ítéletünktől, egyáltalán az ítélkezéstől, mint olyantól. Ehhez kaptuk a szabad akaratunkat.Mindig van választásunk, választhatjuk a minden kötöttség, befixáltság, ítélkezés, hiedelemrendszer, fix nézőpont …. nélküli világot.
És ott mi van, a nem ítélkezős világban?
Csak vanás. Létezés. Elfogadás. Aha. Tényleg. Minden csak érdekes nézőpont. Mindenkinek az érdekes nézőpontja, mindenki a saját fejének a kozmoszában él. A másik is. Onnan nézve bármi lehetséges, és mindennek az ellenkezője is lehetséges.
Mi lenne, ha kipróbálnánk nem ítélkezni?
Elfogadni, hogy onnan a nagy egészből nézve, nincs semminek jelentősége.
Nincs rossz fűszál és jó fűszál. Nincs hamis madárfütty.
A Nap nem kap idegösszeomlást, mert aznap nem szépen sütött.
Kérjük, hogy tudjunk ítélkezés mentesen élni.
Kapjuk rajta magunkat, amikor ítélkezünk. Azonnal.
És töröljük. Töröljük.
HELYES, HELYTELEN, JÓ, ROSSZ. POD, POC, MIND A 9, RÖVIDEK, FIÚK POVADOK S TÚLONTÚL.
(Ha nem vagy ismerős az Access Consciousness törlőmondatával, keress rá és hallgasd meg Dain Heer és Gary Douglas magyarázatát)