Születési horoszkópunk mindent elárul rólunk. Honnan jövünk, milyen előző életbeli mintákat hozunk, milyen volt a magzati korunk, születésünk, és a későbbi időszakaink, szüleink mennyire tudtak vagy inkább nem tudtak bánni velünk, milyen problémákkal küszködtek ők, és milyen megoldási stratégiákat fejlesztettünk ki a magunkban boldoguláshoz. Milyenek a párkapcsolati lehetőségeink, gyermekekhez való viszonyunk, karrier lehetőségeink stb.

Ha hozzám jössz terápiára, a horoszkóp alapján megállapíthatók bizonyos terápiás gócpontok, amiken dolgozni tudunk. A kineziológia eszközével egy-egy adott helyzetet feloldhatunk, lézersugár pontossággal meghatározva annak korát, körülményeit, okozóit. Prananadi utazással még korábbi időbe tudunk menni, megkeresni a gócpontok karmikus eredetét. Állandó jelennel való összekapcsolással, töröljük, visszavonjuk, nem teremtetté tesszük a régi mintákat, fogadalmakat, melyek befolyásolják jelen életed harmonikus alakulását.

Ha mélyebbről jönnek a problémák, és valóban dolgozni szeretnél magadon, a prananadi utazást ajánlom előző életbe, mert ez olyan, mintha “fellapátolnánk” az eseményeket, gócokat, traumákat. Egyszerre dömpingben jönnek.

Ha generációs mintáról van szó, van kineziológiával is lehetőség generációs mintát felhozni, vagy családállításra kell menni, aminek ez a fő profilja.

Adott a lélek, akik vagyunk belül szent és sérthetetlen, elpusztíthatatlan örök. Valaha valamikor isteni lényekként, saját választásunkból belekerültünk ebbe a 3D világba, az anyagi világba, ami egyre jobban ránk zárult. Ahhoz hogy az anyagi létben mozogni tudjunk, fel kellett vennünk az anyagi testet, az energia testünket (amikben az érzelmeink is vannak) és a gondolati testünket. Ezzel a három szinttel – anyagi, érzelmi, szellemi – már el is vagyunk egy darabig, elbíbelődünk a megoldásukkal, mert utána egy nagyobb ugrásra lenne szükségünk, hogy a szív, a lélek szintjére emelkedjünk. A szívben lakozó lélek, az isteni részünk, mert mindnyájan isteni tulajdonságokkal rendelkezünk, bennünk, ott lakozik az isteni rész, oda bújt el. A megvilágosodásunk egyik része az lenne, hogy ezt megismerjük, megértjük és megvalósítjuk.

Miért nem megy ez olyan könnyen?
Az életek során mindenféle tapasztalások, élmények, traumák érnek minket, amiket nem mind tudjuk feldolgozni. Ezeket nem kedveljük, nem akarunk velük szembenézni, újra és újra átélni, ezért lenyomjuk őket a tudattalanba. A csittába – szanszkritul.
Amikor meghalunk, akkor sem semmisülnek meg ezek, hanem minden amit az elménkben átéltünk, a gondolati testünk, az érzelem testünk, és a tudatalattiban, a csittában tárolódott emlékfoszlányok (szamszkárák) a lélekhez tapadnak, és mennek vele a következő életbe.
A lélek törekszik, vissza istenhez, a teljességhez, az egységhez, de ezek miatt a csomagok miatt nem tud felemelkedni, hanem “visszahullva” megtalálja a számára leginkább megfelelő szülőpárt, és újra inkarnálódik pontosan oda és akkor, amilyen tér-időben tovább tud dolgozni a még fel nem dolgozott szamszkáráin. Mint zárba a kulcs, úgy illik bele a szülők életébe, és a saját sorsába. Ez a zár és kulcs a horoszkópba van kódolva.

Miért nem emlékezünk spontán ezekre az előző életeinkre? Gondoljunk bele, mi lenne, ha emlékeznénk. Azt se tudnánk férfiak vagy nők, hány évesek vagyunk és éppen hol vagyunk, milyen korban, mit is akarunk ott. Képtelenek lennénk létezni, ha minden benne lenne a fejünkben.
Ezért minden újjászületéskor törlődik a memória a felszínen, és ahogy növünk, növögetünk, és találkozunk dolgokkal, amik hasonlítanak valamire ott a mélyben, akkor azok mint az aknamezőn a bombák, felrobbannak. Ilyenkor van szükség terápiára, mert ezeket a felbugyogó emlékeket sokszor nem is tudjuk hova tenni, megmagyarázhatatlan felfordulást okoznak az életünkben.

A helyzet pedig az, hogy ha egyet-egyet megoldunk, mindig jön helyette másik.
Akkor tudunk megvilágosodni, visszajutni oda az Egységbe, kinek hite szerint, ha minden tudatalatti szamszkára feljött, és megoldódott. Értsd megoldás alatt, hogy már nem bánt, nem reagálsz rá, teljesen semlegesen tudod szemlélni, mintha kívülről néznéd.Az a baj, hogy ezek négyzetesen szaporodnak, mert nem elég az összes (akár több ezer-millió?) előző élet, de még ebben az életünkben is gyűjtögetünk hozzá. Kineziológus mesterem szerint, mire elérjük azt a kort, hogy tudatosak vagyunk önmagunkról, már legalább 70 000 hitrendszert, téves gondolkodást, reakciót gyűjtöttünk össze. Tehát van mit lapátolni.

Általában még azok az emberek is, akik dolgoznak magukon, évi max 1-2 alkalommal mennek terápiára, és akkor elkönyvelik, hogy megtették amit megkövetelt a haza, és ennyi.

A jógik komoly munkával, meditáció útján, tisztító gyakorlatokon keresztül, légzőgyakorlatokkal érték el a “megtisztulást”, értsd a szamszkárák alól való megtisztulást is.. Ez is egy út, de nem árt, ha az embernek van egy vezetője, guruja, aki a kezdeti szakaszon átviszi, amíg az elméje nem fegyelmezett. Ez a munka is napi szintű gyakorlást igényel, azt senki nem úszhatja meg.
Az indiai, védikus asztrológiában vannak lehetőségek a nehéz helyzetek, bolygóállások kiváltására, különböző mantrákkal, yantrákkal, kövekkel. Minden bolygónak megvan a saját istensége (az alábbi képen láthatóak). Az istenségeknek bemutatott áldozatok, felajánlások, a mantráik neveik mondogatása, energiájuk behívása, javunkra válhat.