Kérem a kineziológiára, vagy bármilyen más terápiára jelentkezni vágyókat, emailben kérjenek időpontot.  (marionn@citromail.hu)  Köszönöm. 

Gnoti Seauton “Ismerd meg önmagad – s megismered a sorsodat”

Mi a kineziológia
A kineziológia egy olyan önismereti, önfejlesztő problémamegoldó, stresszredukciós módszer, mely a belső erőforrások feltárása által, segít egy jobb, energikusabb életminőség kialakításában.
A kineziológia képes felszínre hozni, oldani, átírni, megváltoztatni azokat az életünk során felhalmozódott, sőt generációkból átörökölt mintázatokat, lenyomatokat, melyek különböző környezeti hatásokra alakultak ki.
A kineziológia egy olyan stresszcsökkentő módszer, mely az izomtesztelésen alapul. Az izmokban tárolódott blokkok valamilyen negatív élmény hatására alakultak ki. Ezen blokkok oldásával beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, a felismert, kimondott, hatástalanított blokkok nyomán megszabadulunk a negatív érzelmektől, képesek leszünk szabadabban, képességeinket kibontakoztatva, egy teljesebb, minőségibb, sikeresebb életet élni, jövőképet kialakítani.
A kineziológia nemcsak a múlt feltárásáról szól, hanem a jövő, cél, perspektíva kialakításáról is a coaching segítségével.
A kineziológia tanácsadás során többféle oldásfajtát alkalmazok, mindig az adott problémának megfelelően. Megfelelő figyelemmel hallgatlak, talán s sorok között is “hallok”. Segítek önmagadra találni, megtalálni a helyed, a feladatod az életben. Segítek megtalálni azokat a blokkokat, amik akadályoznak a kívánt életminőség megélésében, és új választási lehetőségek kialakításában, gyakorlásában.

Sok-sok hasonló reakció kialakít egy mintázatot, egy lenyomatot bennünk, amely stresszhelyzetben bekapcsolja automatikus működésünket (üss vagy fuss), és behatárolja válaszreakciónkat.
A kineziológia képes felgombolyítani Ariadne fonalaként az egymásra rakódott mintázatokat, és eljutva a gyökerekig, egyenként kigyomlálni őket.
Ha a kineziológus segítségével felgöngyölítettük a viselkedésminták keletkezésének korát, és oldottuk annak okát, akkor szabadon eldönthetjük, hogy úgy akarunk-e élni tovább, mint eddig, vagy más utat választunk. Csak akkor szabadulhatunk meg végleg a problémáinktól, ha tényleg meg akarunk szabadulni tőlük. Ha feloldottuk például az autóvezetéstől való félelem “gyökérokát”, elvégeztük a feladatokat, attól még nem fogunk autót vezetni. Ahhoz bele is kell ülni abba az autóba, tehát meg kell adnunk magunknak a lehetőséget a sikerre.

A kineziológia fajtái közül a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiát tanultam, amely Dr. Varju Márta szellemi tulajdona. Ennek több tanfolyamát elvégeztem és vizsgázott TEK tanácsadó lettem. A TEK abban különbözik más kineziológiai irányzatoktól, hogy képes a problémákat különböző szinteken oldani: jelen életben, generációs mintákban, és más mélyebb dimenziókban is.

Milyen esetekben ajánlott a kineziológia?
Csak párat sorolok fel, mert az élet sokkal találékonyabb nálam.
Ha úgy érzed, elvesztetted az irányítást az életed felett.
Ha mindig ugyanolyan kilátástalan helyzetben találod magad, és már megint beleestél ugyanabba a hibába.
Ha valami nagyon nem megy az életedben, mintha valami akadályozná.
Ha frusztrált, stresszes vagy és már összecsapnak a fejed felett a hullámok.
Ha olyan kapcsolatban élsz, ami nem megfelelő számodra.
Ha még mindig gondod van az anyukáddal/apukáddal.
Ha sikertelen vagy a tanulásban, munkában, nem azt csinálod ami neked való, keresed a saját önkifejezési formádat, a dolgodat a világban.
Ha bármilyen diétát próbálsz, nem sikerül a fogyás. Szeretnéd megtudni mit kellene enned, mit nem és milyen mozgás való neked.
Ha tényleg a kezedbe szeretnéd venni a sorsod irányítását, és tenni is szeretnél érte, az mindenképp fontos.
Segítek megtalálni a hozzád vezető utat, önmagad megismerését, működését, a változtatáshoz szükséges lépések megtalálását, hogy elindulhass befelé, önmagad felé.
Munkahelyi, párkapcsolati stressz esetén
Ha mindig ugyanolyan embereket, helyzeteket vonzol, amiktől szenvedsz
Önértékelési, önérvényesítési problémák.
Ha nem találod a helyed a világban, nem tudod mi végre születtél, nincsenek céljaid.
Gátlások, önbizalomhiány,
Testsúlyproblémák.
Alvászavarok.
Tanulási, nyelvtanulási problémák. Baj van a gyerekkel.
Szeretet kimutatásával, adásával, elfogadásával kapcsolatos problémák.
Családi minták, ismétlődések, rossz szokások, szólások, hiedelmek esetén.
Csakrák- és adott csakra működésével kapcsolatos problémák oldása. … és még sok minden, amit az Élet produkál.

Kineziológia oldás, mire számíthatsz?
Jó, ha előre átgondolod a problémáidat, ezekről listát készítesz, és ezzel érkezel.
Első találkozáskor jó alaposan kikérdezlek a múltaddal kapcsolatban, a fogantatásodtól napjainkig. Mi i történt most a jelenben, ami miatt elhatároztad, hogy eljössz.
Megbeszéljük a hozott listádat. Ezáltal ráhangolódunk a problémáidra.
Kiválasztjuk, mely problémával kell foglalkozni. Ezt teszteléssel szoktam végezni.
Megfogalmazod mi az a cél, az a vágyott állapot, amit szeretnél elérni az adott témával kapcsolatban.
Körbejárjuk a problémát, van-e fizikai, lelki háttere, élményhez, személyhez kapcsolható-e, milyen erős rajta a stressz, hány százalékban a tiéd, hány százalékban vállalod?
Megkeressük a mintát, elvégzem az oldást, a kitesztelt oldásmenetnek megfelelően. Átbeszéljük, hogy milyen új viselkedésmintára van szükséged, miben van az új választási lehetőséged.
Ehhez konkrétan mit kell tenned, hogy rögzüljön. Lehet hogy egy “élet munkája” van a helytelen viselkedésminta mögött, ezért kell valami új minta, amit valamilyen tevékenységhez kötsz.  Ez úgy működik, mint egy horog.
Milyen új belső motiváló beszédre van szükséged?
Vállalod-e a mindezekkel járó feladatot, hajlandó vagy-e elfogadni a változással járó előnyöket?
Ha kell, begyakoroljuk az otthoni megerősítő gyakorlatokat.
Minden nap, legalább egy percet rá kell szánni a gyakorlásra, ez mutatja a felelősségvállalást a folyamat mögött.

Minden tanít minket valamire, és ezt a tanítást keressük a dolgok mögött.